Ny serie – nya utmaningar!

Sport1 december 2023 kl 03.34

Höstens fortsättningsserie (Herr 2 Norr/Öst Upp) har börjat. Topplagen ifrån div 2 öst södra, div 2 öst norra och div 2 norra bildar en ny serie där ettan och tvåan belönas med en plats i div 1 nästa säsong. Denna söndag var det dags för Huddinge HK att besöka Gångsätrahallen. Huddinge HK hade fått med sig en stor och livlig publik med trummor som till och med överröstade de många Lidingö SK supportrar som fanns på plats.

Huddinge HK startade på ett övertygande sätt. Bra tufft försvarsspel med ett metodisk anfallsspel gav inte Lidingö SK någon chans. Med en ledning på åtta mål under de inledande 18 minuterna verkade det som att matchen var på väg att avgöras i Huddinges favör. Fredrik Chipperfield, Lidingö SK:s unga skytt, kom in efter en kvart och bombade in ett par snabba distansskott.  Lidingö SK fick lite luft under vingarna. Återigen var de mittförsvaret med Martin Andrésson, Carl Sundelin och Jacob Rimbe som fick stopp på Huddinges framfart. (halvtid: 13-17)

Den andra halvleken började lovade för Lidingö SK, med ett par snabba mål av David Rimbe och Wictor Brage. Genom imponerande försvarsspel och snabba omställningar lyckades Lidingö SK utjämna matchen, och den sista kvarten blev spännande och oviss. Trots en imponerande kämpainsats från Lidingö SK slutade matchen med en knapp seger för Huddinge HK, som säkrade viktiga poäng i denna nya serie.

Matchens lirare priset som är skänkt av LSK:s Supporterklubb gick till David Rimbe för en allt igenom bra insats.

Nästa match är söndagen den 2 december kl 15:30  i Västertorpshallen mot Sannadals SK.

Wictor Brage 6, Jacob Rimbe 5, David Rimbe 5, Carl Sundelin 5, Fredrik Chipperfield 3, Martin Alm 2, Martin Andrésson, Andreas Roger och Matteus Karlqvist 1.

Text: Björn Suurwee
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *