Ny ordförande i utbildningsnämnden

Suzanne Liljegren nytt kommunalråd för Liberalerna (foto Susann Thorngren).
Stad & Politik22 oktober 2021 kl 05.331

Suzanne Liljegren är utbildningsnämndens nya ordförande. Hon ersätter Amelie Tarschys Ingre, tar plats i kommunstyrelsen och är nytt liberalt kommunalråd.

Suzanne tog över rodret för utbildningsnämnden den 14 oktober men är ingen nykomling i lokalpolitiken. Fritidspolitiker sedan 1995 ibland annat Lidingös skol- och förskolenämnd, miljö- och stadsbyggnadsnämnd samt omsorgs- och socialnämnd. Hon har varit vice ordförande i Lidingöhem och ordförande i socialutskottet.

Hur känns det?

– Lite omtumlande att gå från rollen som fritidspolitiker till att arbeta med politik på heltid. I grunden tycker jag det är värdefullt att lidingöbor med en bakgrund i det ”vanliga arbetslivet” bidrar med sina erfarenheter och kunskaper till att göra Lidingö ännu bättre. Det är så vår demokrati ska fungera och det är så jag ser min roll – Lidingöborna är mina uppdragsgivare.

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Lidingö är min hembygd. Uppvuxen på södra ön men bor sedan 40 år i Norra Sticklinge. Gift med Lars. Tillsammans har vi fyra vuxna döttrar och barnbarn som går i Breviks förskola. Jag har arbetat i både privat och offentlig sektor. Internationellt, digitalisering och bolagsstyrning är några områden. Senaste året har jag forskat på Handels i Stockholm kring ordföranderollen i svenska bolag.

Vad ser du som utbildningsnämndens viktigaste utmaning?

– Vi har en fin förskole- och skolverksamhet på Lidingö med hög kvalitet, engagerade medarbetare och elever. Men ingenting är så bra att det inte kan bli bättre. I förskolan vill jag arbeta för att dubblera antalet förskollärare, vända trenden med att pojkarna halkar efter flickorna i skolan och tidigt ge relevant stöd till barn med funktionsnedsättningar.

Viktigaste framtidsfrågan för Lidingö?

– Våra barn och ungdomar! Starten i livet ska vara den bästa, till exempel att det finns bostäder för unga vuxna. Vi behöver även framtidssäkra äldreomsorgen och stärka äldrevården. Inte en gång till att Lidingöbor dör utan att en läkare finns på plats när beslut ska tas om livsuppehållande vård!

Källa: Lidingö stads artikel

Kommentarer

  1. Håller med Suzanne om att ”Starten i livet ska vara den bästa, till exempel att det finns bostäder för unga vuxna.” Lidingö Stad bör småskaligt kunna bygga och långsiktigt kunna äga boenden för unga vuxna födda och uppvuxna på Lidingö.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *