Ny farled för sjötrafik i samband med att Gamla Lidingöbron rivs

Lidingö27 juni 2023 kl 04.35

Rivningen av Gamla Lidingöbron smygstartade i början av juni och drog i gång på riktigt i förra veckan. Då startade rivningen av det gamla brospannet närmast Lidingö. Så snart spannet som ansluter på Lidingösidan är borta kan arbetet med att färdigställa Lilla Lidingöbrons spårgren starta, den del av bron som ska ansluta till det befintliga spåret vid Torsviks station.

Rivningen kommer att pågå på flera ställen samtidigt, därför behöver sjötrafiken under broarna anpassas till det. Redan efter midsommarhelgen flyttas sjötrafiken temporärt från bågspannet till en passage betydligt närmare Lidingö. Detta för att rivningen av den stora bågen ska påbörjas. Vägen märks upp med skyltar.

Från och med vecka 26 börjar den nya passagen att gälla men det dröjer ytterligare några dagar innan den gamla passagen stängs av helt. För att du som sjötrafikant ska hinna vänja dig vid förändringarna stängs passager med hjälp av bojar längs med bron först när det är helt avstängt under bågspannet och övriga brospann.

Källa: Lidingö Stad

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *