Ny chef för teknik- och fastighetsförvaltningen

Adriana Buzea blir ny chef för teknik- och fastighetsförvaltningen. Foto: Sibel Güner, Lidingö stad
Stad & Politik22 november 2019 kl 05.44

Nu är det klart med ny chef för teknik- och fastighetsförvaltningen i Lidingö stad. Det är stadens upphandlingschef Adriana Buzea som tar steget från ekonomi och upphandlingar till förvaltningen av stadens offentliga miljöer, fastigheter och anläggningar.

Det är en av Lidingö stads verkliga trotjänare som nu tar över chefskapet för teknik- och fastighetsförvaltningen. Adriana Buzea anställdes redan 1994 som ekonom och administrativ chef för det som då hette Gatukontoret, nuvarande teknik- och fastighetsförvaltningen. Karriären fortsatte som ekonomichef för äldre- och handikappförvaltningen och senare som tillförordnad chef inom samma förvaltning. Sedan 2009 har hennes befattning varit chef för upphandlingsenheten.

– Inom upphandlingsenheten har vi arbetat med att styra upp och effektivisera stadens upphandlings- och inköpsverksamhet. I dag ses vi som ledande inom inköpsbranschen både inom offentlig och privat verksamhet. Jag gillar utmaningar och vill ständigt utveckla och förbättra verksamheterna tillsammans med mina medarbetare. Jag vet också att framgång endast kan nås genom ett väl fungerande samarbete med personal, chefer på olika nivåer och med stadens politiker, säger Adriana Buzea.

– Tjänsten som förvaltningschef för teknik- och fastighetsförvaltningen har lockat många högt kvalificerade sökande. Att valet slutligen föll på Adriana Buzea är mycket glädjande och ett tecken på att vi har en kultur där medarbetarna kan utvecklas, säger stadsdirektör Daniel Broman.

Att Adriana Buzea nu efter 25 år inom Lidingö stad är tillbaka på den förvaltning hon en gång startade sin karriär ser teknik- och fastighetsnämndens ordförande Carl-Johan Schiller (KD), som en stor fördel.

– Att vår nye förvaltningschef har tidigare kunskap och erfarenhet från verksamheten är ett stort plus. Lidingö stad har höga ambitioner med många stora projekt på gång, som Lilla Lidingöbron, simhallen och driften av stadens fastighetsbestånd. Adriana Buzea kan Lidingö och hon har visat att hon kan leda framgångsrikt.

Adriana Buzea påbörjar sin nya befattning den 1 februari.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *