Ny bok: Det osagda av Kajsa Franchell

Kultur12 februari 2022 kl 04.182

Lidingöbon Kajsa Franchell har nu släppt sin andra roman ”Det osagda”. 

– Jag skriver skön­litterärt om relationer, utveckling och livsöden, berättar Kajsa. Mina berät­telser mejslas lång­samt fram. Ambitionen är att hitta en rytm i ordens flöde, att skapa en stämning i en formu­lering eller i en detalj i miljön.

– Huvud­karaktären kan vara vem som helst, någon som lever ett vanligt liv. En skärva av verklig­heten. Inte svårare än så. Men säg det liv som inte någon gång blir riktigt knepigt, då man senare förstår att man borde ha lyssnat till den där innersta rösten, kommit åt den innersta kärnan.

Nu kommer alltså hennes andra roman, Det osagda.  Den handlar om Hanna som lever med Calle, ett utstakat och tillrätta­lagt liv. Under en resa till Mallorca med bästa väninnorna står Jakob bredvid henne i en bar. Ett möte omöjligt att värja sig från. Hanna tvingas att ifrågasätta det mesta hon tagit för självklart, sina egna val i livet. Hon förlorar en stenhård egen­kontroll – hennes största rädsla. När Hannas far och mentor hastigt dör avslöjas familjens dolda sanningar. 

Det osagda är en utvecklings­roman. Den handlar om att våga börja leva sitt eget liv utifrån sina egna premisser. Att våga släppa taget om självklara ramar och skenbara måsten. Den handlar också om het passion, om ett liv som hamnar mitt i orkanens öga och om livs­avgörande beslut.

Boken ges ut på Bokförlaget Mormor Kommer även som ljudbok på samma förlag.

Kommentarer

  1. Litteraturtips !
    Nu läst ”Det osagda”.
    Jag blev trollbunden, imponerad och berörd!
    Tack till Kajsa Franchell för en engagerande relationsroman!
    🌟🌟🌟🌟🌟

  2. Det osagda är en roman om det svåra att veta hur man som kvinna vill leva sitt liv. En mycket välskriven relationsroman om Hanna som på en resa får uppleva passionen fast hon är sambo och snart ska gifta sig. Läs den!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *