Ny båttvätt öppnar i Islinge

Lidingö27 juni 2019 kl 06.42

Nu finns det snart två båttvättar på Lidingö som rengör båtens botten på ett miljövänligt sätt.

På OKQ8-macken i Islinge kommer en ny båttvätt i Islingehamnen att öppna. På fredag den 28 juni kl 14.00 är det invigning. Bokningssystemet har precis kommit igång, men de har några finjusteringar kvar innen den första båten kan bli rengjord.

Tvättningen kostar 125 kr per meter båt. Du bokar och betalar din båttvätt via ett bokningssystem på OKQ8.s hemsida. Du kan även betala med kort direkt vid båttvätten. Medan maskinisten tvättar din båt kan du i lugn och ro sitta kvar ombord. Eller gå in på macken och ta en kopp kaffe eller en glass.

Satsningen genomförs i samarbete med företaget Boatwasher.

Det krävs inget rengöringsmedel utan hela processen är mekanisk. Precis som på biltvätten samlas tvättresterna upp och lämnas till en miljöstation. Resultatet är en ren båtbotten, och med det en reducerad bränsleåtgång, vilket har positiva effekter för både plånbok och miljö.

Tvätten vid Bosö båtklubb har varit i gång under ett par år. Bokning och övrig information finns på klubbens webb, www.bosobk.se. Båttvätten i Käppalahamnen stängdes för ett par år sedan.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *