Nu sjunker priserna på bostadsrätter på Lidingö

Den genomsnittliga prislappen för en bostadsrätt på Lidingö de senaste tre månaderna landade på 4,4 milj kr Foto: Booli.se
Lidingö14 juli 2021 kl 04.45

Priserna på bostadsmarknaden har under det senaste året fortsatt att skjuta i höjden. Detta gäller även på Lidingö och har i synnerhet kunnat konstateras om villapriserna på ön. Ny statistik visar emellertid att priset på bostadsrätter på ön nu sjunkit. 

Priserna på bostadsrätter på Lidingö sjönk förra månaden. Grön stapel betyder att priserna stiger, röd att de sjunker. Källa: Svensk Mäklarstatistik

Sedan juli 2020 har priserna på bostadsrätter på Lidingö stigit. Nu visar försäljningar under de senaste tre månaderna på en nedgång med 1 procent på priserna, enligt statistik från Svensk Mäklarstatistik.  Sammanlagt såldes 172 bostadsrätter på Lidingö mellan april och juni med en prislapp på i genomsnitt 4,4 miljoner kronor – dyrare än genomsnittspriset på bostadsrätter i Stockholms län,  vilket i snitt var 4,1 miljoner under samma mätperiod. 

Grafen visar ett tre månaders glidande medelvärde för antalet försäljningar av bostadsrätter. Källa: Svensk Mäklarstatistik

Mellan april och juni såldes 74 villor på Lidingö. Detta är relativt få i förhållande till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under det senaste året, samt det historiska snittet för denna tid på året. Villorna som sålts på Lidingö hade ett genomsnittligt pris på 14,2 miljoner kronor, nästan dubbelt så mycket som det genomsnittliga priset på villor i hela Stockholms län vilket är 7,3 miljoner kronor. 

74 villor såldes på Lidingö. Källa: Svensk Mäklarstatistik

Samtidigt som priset på bostadsrätter sjunker på Lidingö visar statistiken på en prisuppgång vad gäller villor. Medelpriset på försäljning av villor på ön steg under de senaste tre månaderna med 2 procent.

Priset på villor steg på Lidingö förra månaden. Grön stapel betyder att priserna stiger, röd att de sjunker. Källa: Svensk Mäklarstatistik.

Källa: Newsworthy, Svensk Mäklarstatistik.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *