Nu renoveras viadukten i Baggeby

Lidingö27 april 2020 kl 07.23

Viadukten från Preem-macken till Baggeby är sliten och behöver renoveras. Bron hålls öppen under arbetet men framkomligheten begränsas några månader framåt.

Viadukten är 41 meter lång och byggdes 1951. Nu är den i behov av renovering. Det är de åtta pelarna som bron står på som är slitna, de behöver delvis ny armering och ska gjutas om.

Bron kommer under arbetets gång att hållas öppen för trafik. De inledande arbetena påverkar inte trafiken. Från och med slutet av april blir framkomligheten dock lite begränsad, då ett körfält åt gången stängs av. I samband med det sänks hastigheten och trafiksignaler kommer att reglera trafiken. Gång- och cykelvägen under bron smalnas av för att ge plats åt arbetsetableringen.

– Större vägarbeten medför alltid lite sämre framkomlighet men vi kommer göra vårt yttersta för att renoveringen ska löpa så smidigt som möjligt. Jag ber om Lidingöbornas förståelse för att vi behöver sköta våra anläggningar på ett klokt sätt och inte bygga upp underhållsskulder, säger Carl-Johan Schiller, kommunalråd (KD) och ordförande, teknik- och fastighetsnämnden.

Arbetet beräknas vara klart nu i höst och utförs av entreprenören W-tech.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *