Nu öppnar Träffpunkt Baggeby

Lidingö26 januari 2024 kl 03.17

Nu slår portarna upp till vackert belägna Träffpunkt Baggeby, en social knutpunkt för alla som bor på Baggebys trygghetsboende och övriga seniorer på Lidingö. Varmt välkomna!

Invigningen sker den 26 januari klockan 13.00. Det blir musikunderhållning med Linda Rapp och invigningstal av nämndordförande Peter Lönnqvist. Passa på att se träffpunktens fina lokaler, ta del av det breda aktivitetsutbudet, se seniorgymmet och träffa volontärer och samarbetspartners som kommer att vara del av träffpunkten.

Träffpunkt Baggeby ligger på entréplanet i före detta servicehuset som har omvandlats till ett biståndsbedömt trygghetsboende på Baggeby Gårdsväg 5.

– I det konceptet ingår ökad möjlighet till social aktivitet och gemenskap, varvid en träffpunkt för seniorer skapats för ökat utbud av aktiviteter, säger Katarina Ruben Ahlén, enhetschef Förebyggande stöd. Träffpunkten är till för alla som bor på Baggeby och också för övriga seniorer på Lidingö.

Under hösten fick boende på Baggeby och seniorer på Lidingö komma med önskemål om innehåll i den nya träffpunkten. Det program som sedan arbetats fram har utgått från dessa önskemål. Verksamheten tar gärna emot fler idéer.

För att kunna ha många olika aktiviteter har lokalerna anpassats. Tidigare personalutrymmen på entréplanen gjordes om till aktivitetsrum. Bland annat har en ateljé skapats där målar- och hantverksgrupper kommer att hålla till. Ett tidigare konferensrum har byggts om till seniorgym. I anslutning till det finns också omklädningsrum samt dusch.

På det rymliga entréplanet finns ett kafé, ett klubbrum, ett aktivitetsrum samt salongen. I salongen äter de boende, men vid andra tider kommer det även erbjudas sittgymnastik, bingo och yoga där. I klubbrummet kan man koppla av med en bok, umgås eller spela biljard. I seniorgymmet finns goda möjligheter till fysisk aktivitet.

Emellanåt kommer även större evenemang att arrangeras, så prenumerera gärna på nyhetsbrevet i samarbete med Mötesplats centrum för att hålla dig uppdaterad om vad som är på gång.

– Vi är glada att kunna erbjuda ännu en plats för seniorer att mötas på. Att motverka den ofrivilliga ensamheten är angeläget. Detta bidrar ytterligare till att skapa möjligheter för individer att komma in i en gemenskap med andra, säger Peter Lönnqvist, omsorgs- och socialnämndens ordförande.

Det är lätt att ta sig till Baggeby, buss 923 stannar precis utanför och på gångavstånd stannar buss 238 och Lidingöbanan.

Träffpunkten håller öppet vardagar klockan 10.00–15.00. Kaféet är öppet klockan 10.00–15.00 onsdagar och torsdagar med försäljning av smörgåsar, fika, kaffe/te till självkostnadspris.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *