Nu öppnar anmälan till TCS Lidingöloppet

Olle Walleräng Spårvägens FK i Män 30 km under Lidingöloppet den 28 september 2019 i Stockholm. Foto: Peter Holgersson/ Bildbyrån
Lidingö27 augusti 2020 kl 05.23

– För många är motionsloppen en viktig morot för att ge sig ut och träna. Därför minskar motivationen ytterligare nu när de flesta lopp är inställda. På grund av dagens restriktioner tvingas vi nu ändra reglerna till att löparna i år får springa TCS Lidingöloppet på egen hand, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

TCS Lidingöloppet genomförs under 2020 som virtuella lopp, där löparna kan springa sin distans där de bor, eller på Lidingös banor som är öppna varje dag året runt. Ansvaret för att genomföra loppet ligger på löparna själva, som tar tiden med en löparklocka eller med en telefon. Det är då viktigt att löparna tar ett stort eget ansvar och bara startar sitt lopp om de känner sig fullt friska och håller avstånd till andra löpare ute i spåret.

En månads tävlingsperiod

Årets nya ”Lidingöloppsmånad” pågår mellan den 19 september och den 18 oktober. Då kan löparna välja mellan att springa TCS Lidingöloppet 30 km, TCS Lidingöloppet 15 km, Rosa Bandet-loppen (10 km och 4 km) samt junior- och veteranloppen över 10 och 15 kilometer. För varje startande i Rosa Bandet-loppen går 100 kr oavkortat till Cancerfonden. Anmälan till loppen öppnas i dag den 25 augusti.

– Genom att löparna har en månad på sig att springa loppet och med förhoppningsvis många anmälda deltagare går TCS Lidingöloppet 2020 till historien som världens längsta Lidingölopp, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

Elitlopp för speciellt inbjudna löpare

Förutom de virtuella loppen genomför TCS Lidingöloppet också ett elitlopp för inbjudna löpare på TCS Lidingöloppets klassiska terrängbanor den 26 september 2020. För detta evenemang kommer TCS Lidingöloppet att hålla sig inom riktlinjerna med maximalt 50 personer på tävlingsområdets start, bana och mål.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *