Nu kan du hyra elbil på Lidingö

Du kan lämna din Aimo nästan var som helst i Stockholms innerstad om du inte ska åka tillbaka till stationen på Lidingö. Foto: Aimo Solutions
Lidingö15 januari 2021 kl 05.16

Nu kan du hyra elbil från en den första bilpoolen på Lidingö. Bilpoolsaktören Aimo har i samarbete med oss på John Mattson öppnat sin första så kallade hotspot på Lidingö. Därmed finns nu ett smidigt alternativ till dig som alltid vill ha tillgång till bil men slippa äga en egen. Tillgången till den nya bilpoolen innebär också att du som användare kan köra bil helt fossilfritt.

Aimos första hotspot på Lidingö består just nu av fyra parkeringsplatser i garaget i Larsbergs centrum på Lidingö. Laddning med miljömärkt el finns på två av platserna. Om efterfrågan blir stor kan antalet platser bli fler lite längre fram.

Du kan både hämta och lämna din elbil i garaget, men det går också bra att lämna bilen nästan var som helst inom Aimos homezone, det vill säga det Aimos geografiska område i Stockholm. En karta över hela området kan du se här.

Bilarna är redan på plats på Aimos nya hotspot i Larsberg, och kan börja bokas så snart du laddat ner appen Aimo och registrerat ett användarkonto om du inte redan har ett. Du behöver ingenting annat än din telefon för att boka, låsa upp och starta bilarna. Som användare har du tillgång till omkring 300 elbilar i Stockholmsområdet.

Alla bilarna i poolen är elbilar av modellen Renault Zoe. Bilarna rymmer fem personer och är automatväxlade.

John Mattson bjuder på en provtur

Alla som bor i John Mattsons fastigheter får en gratis provtur. Aimo står för 600 fria kilometer och parkering på utvalda platser (läs här var du kan parkera gratis. Du betalar bara för tiden du har bilen. Timtaxan är 169 kronor. Kör du kortare tid än en timme betalar du bara för de minuter du kört. Andra priser gäller om du hyr bilen mer än 5 timmar eller om du kör mellan klockan 22.00-06.00. Här kan du läsa mer om priserna.

Här kan du läsa på John Mattsons hemsida om erbjudandet.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *