Nu går vi till verket…

En i taget – eller två. Än gäller regelverket ”hålla avstånd” på Vattenverket.
Kåserier26 februari 2022 kl 04.551

Just det – Vattenverket vid Kottlasjön, med adress: Insjöhagsvägen 14, Lidingö! Ta tag i dina stavar och gör en tur runt Kottlasjön – då vaknar dina livsandar upp och hela kroppen blir alert! Det vi behöver just nu är mod och kraft att inte deppa ihop mentalt, att inte tappa sugen även om kriget närmar sig våra trakter. Att ta naturen till hjälp är en beprövad metod som helt klart hjälper oss att må bra, lägger man där till sol och vår blir framtidsbilden ljus, vilket muntrar upp oss alla, ryss som svensk. Tror jag, i alla fall. 

Frågan är om Vladimir Putin någonsin fått uppleva lyckan av att leva!?

Tillbaka till Kottlasjön: ”Än får vi gå med strumpor och skor – än är det vinter kvar, säger mor”. Så sant så även om snön nu smälter bort rätt fort och skidspåren på Kottlasjöns snö blir lite blaskiga och moddiga. 

Menylistan är lång vid entrén – det tar en stund att bestämma sig. En sak bra att veta – portionerna är rikliga och mättar bra.

I vilket fall som helst kan man göra ett stopp vid Vattenverket antingen man åker skidor eller bara går med stavar eller promenerar med bra skor på fötterna. För – visst är det halt! Vi stampar snön av skorna och ställer oss snällt i kö vid ingången till AB Kottlasjöns Vattenverk som enligt datauppgifter ”skall bedriva konferens- och restaurangverksamhet samt äga och förvalta fast egendom. Företaget erbjuder även tjänster inom turistnäringen som till exempel sightseeing och försäljning av detaljvaror samt därmed förenlig verksamhet”.

Inne i värmen finns  gott om plats för kaffesugna gäster.

”Detaljvaror” är i dag härliga bröd från bageriet i bottenplanet där tidigare bedrevs ölmakeri. Men som sagt – i dag är det andra, goda bullar med VD Steffan Wendt och Mia Granath i styrelsen.  De har tagit väl hand om Vattenverket till Lidingöbornas förtjusning. I köket är full fart för jämnan med en vänlig och hjälpsam personal – både inne och ute. Så här före vinterlovet kan det vara bra att planera in ett besök på Vattenverket – passar oss alla, gammal som ung. Kanske tycker du kära läsare att jag är för positiv. Då vill jag bara säga – kritik är nog OK många gånger, men visst är det roligare att få tips om godingar – som Vattenverket!

Många nybakade bullar att välja mellan – nyhet  för dagen var en mandelcroissant. 

Under den här trista coronatiden har alla krogar haft problem men de som haft tillgång till frisk luft och där det varit ”lätt att hålla avstånd” har ändå klarat sig ganska bra. ”Lycka till” säger jag och mumsar i mig en härlig bakelse till kaffet. Om Putin varit med hade han säkert lagt ner sina vapen och istället tagit tag i en semla med allt det goda som hör till. Kanske namnet ”Hetvägg” då skulle passat bättre.

Väl hemma igen fick jag bjuda mitt barnbarn Nova på  det goda bakverket .

Kommentarer

  1. Inger, får bara hänga på och säga/skriva att Vattenverket är en fantastisk tillgång som än fler borde hitta till.(eller inte, för man vill nästan helst ha det för sig självt om det inte vore så trevligt med alla positiva människor som kommer dit). Personalen är hypertrevlig, fikat är mumsigt och kaffet eller drickan perfekt att skölja ned med. Då har jag inte nämnt de trevliga lokalerna och inte minst det som finns utomhus. Perfekt om det är lite mildare och man haft hunden med sig att sitta utomhus. Är det för svalt har jag valt läplats med infravärme !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *