”Nu är vi tillbaka på ruta ett”

Daniel Tezelson driver Annas väskor.
Näringsliv11 december 2020 kl 11.21

TEMA Omstart: Annas väskor

Den som säger att vi är tillbaka på ruta ett, är Daniel Tezelson, som driver butiken Annas Väskor i Lidingö Centrum.

– Vi har funnits i Lidingö Centrum sedan starten, alltså i 25 år, med en blomstrande verksamhet, som min mamma Anna startade, men nu när Coronapandemin slår till för andra gången, känns det mycket svårt och tungt, säger Daniel bedrövat.

När pandemin startade i mars störtdök försäljningen då stor del av våra intäkter kommer från resväskor och helt plötsligt var det resestopp. I oktober började det äntligen vända, men nu är det ”kört” igen.

”Annas väskor” är egentligen ett missvisade namn, för här finns en mängd olika produkter och tjänster, som ett litet minicentrum i Lidingö Centrum. Här finns en kemtvätt, ett förstklassigt skomakeri, ett skrädderi där man kan sy om det mesta, fålla upp och lägga ner byxor, kjolar och klänningar, sy i nya blixtlås och att sy gardiner.

Här finns förutom basverksamheten som är resväskor, också ryggsäckar, dramatenväskor, portmonnäer, paraplyer, handskar, handväskor, hattar, halsdukar, skosnören, skokräm, skoborstar av alla de slag

– Här finns mycket av det vi behöver i vardagen, säger Daniel. Vi är bra på alla typer av läderprodukter och har Lidingöagenturen på de fina handgjorda bootsen från RM Williams, som är mycket populära bland Lidingös män. Som en lite extra grej har vi just fått in underbara värmeljus med olika dofter och som det sprakar om.

– ”Dramatenväskorna” är det enda vi sålt mer av än vanligt under senaste halvåret, då många Lidingöbor arbetar hemma och går och handlar mat och annat. Så här i Coronatider vill vi gärna ge våra kunder extra service och kommer gärna ut till er för att både hämta och lämna kemtvätt och skor, som behöver åtgärdas.

– Vi är så tacksamma för alla Lidingöbor som kommer in och ”hejar” på oss och stödköper via presentkort och vår förhoppning är att Lidingöborna köper resväskor i julklapp då det förmodligen kommer ljusare tider till våren och vi hoppas att vi överlever tills dess, avslutar Daniel.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *