Nu är Lidingö Företagsakut igång

Näringsliv9 april 2020 kl 13.541

I Corona-pandemins kölvatten hörs många nödrop från de mindre företagen på ön, då de har svårt att hantera sin krisande verksamhet, samtidigt som de behöver sätta sig in i regeringens alla stödåtgärder och dess konsekvenser.

Därför startas nu Lidingös Företagsakut. Företagare i kris kan kostnadsfritt få hjälp med att förstå vilka av regeringens stödpaket som kan vara relevanta för dem, hur de ska tolkas, hur man praktiskt ska gå till väga för att göra en ansökan, samt hur de tar fram handlingsplaner för likviditet, kostnader, intäkter och personal. I stödet ingår också hjälp att utveckla deras nuvarande affärsidéer, råd inom kommunikation, samt ett coachande stöd för den som är vd eller ägare.

Lidingö Företagsaktut kommer drivas av Startup Lidingö med Christina Pihl, Ordförande för Startup Lidingö, som ansvarig. Hon kommer att samordna alla inkommande behov från företagen och tillsammans med några specialister, kommer de att konkret stödja företagarna efter behov.

­– Jag tycker det är självklart att vi hjälps åt i dessa tider, småföretagarna ska inte stå ensamma och det är många som sitter i samma båt, säger Christina Pihl.  Tillsammans kan vi komma långt. Jag hoppas fler företag hör av sig och vill bidra och att våra företagare som behöver stöttning tar kontakt med oss. Rådgivningen kostar ingenting och vi välkomnar alla företagare på ön. 

– Jag tycker att det här är en bra åtgärd för att stötta det lokala näringslivet och något som vi från staden vill vara delaktiga i. Det är viktigt att vi tillsammans hittar lösningar för att mildra konsekvenserna för det lokala näringslivet, säger Malin Rosenqvist, näringslivschef på Lidingö stad.

 Detta är ett samarbete mellan Lidingö Näringsliv, Startup Lidingö och Lidingö Stad som i dessa tider arbetar mycket nära varandra för att ge företagen så mycket stöd som möjligt.

Är ditt företag i kris anmäl dig till: www.startuplidingo.se  se också länk till stadens pressrelease, klicka här.

Kommentarer

  1. Kanonbra initiativ! Christina är dessutom rätt person för uppdraget. Lycka till!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *