Nordiska kusträddardagen

Lidingö12 maj 2021 kl 04.24

På den Nordiska kusträddardagen i lördags den 8 maj gick människor i hela Norden ut på sin närmsta strand och plockade skräp. Och det behövs!

Kusträddardagen i Sverige leds av Håll Sverige Rent.

På Lidingö deltog två grupper från Lidingö FN-förening i kampanjen. Den ena gruppen städade kuststräckan från Brogrenen till Millesgården och den andra gruppen städade kusten längs Kappsta naturreservat.

När man promenerar här ser det inte så skräpigt ut men när man tittar noga under buskar och vid strandkanten finns det massor med skräp. Vi rensade och fyllde flera stora säckar på de korta sträckor vi gick!

Vi fick uppskattande blickar från förbipasserade och några bra kommentarer och några som stannade och pratade med oss. Det kändes bra!

Att röra på sig och vara ute i naturen gynnar folkhälsan. Men - vi måste få alla lidingöbor att ta hand om sitt eget skräp. Vi kan inte fortsätta att skada den natur som vi alla är beroende av!

Vi kommer att fortsätta delta i denna aktivitet som en del av vår uppgift att främja FN:s beslut om Agenda 2030 och Hållbarhetsmålen.

Vill du veta mer om oss? Gå in på:  https://fn.se/lidingo/

Vill du delta i vårt arbete? Bli medlem här: https://betalning.fn.se/pfs/memberregistration/

Fredrik Kronberg, FN-föreningen

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *