Nej – nu djävlar anamma!

Kram på dig Inger! Ja, det lär dröja med fysisk närhet.
Kåserier27 mars 2020 kl 10.262

Det var så att Gud och Djävulen hade stämt träff där uppe i himmelen för att diskutera de problem som under åren uppkommit på Jorden. Båda var helt överens om att något måste göras för att rädda klotet från undergång. 

– Gode Gud. Hjälp oss att fixa klimatet så det blir som det var en gång, sa Djävulen

– Satan också, vi måste se till att jorden inte blir överbefolkad – då räcker inte maten till, sa Gud. Svält och utvandring blir resultatet för många länder… 

Gud och Djävulen funderade – himmel och helvete – hur kan vi lösa problemen på bästa sätt?

– Jo, jag vet, sa Djävulen. Jag har fått tips om ett nytt virus som ska ha bra effekt på befolkningen. De äldre och onyttiga människorna slås ut till fördel för de unga, aktiva.

– Låter bra, sa Gud. Låt oss pröva den medicinen får vi se om människorna blir klokare och tar vara på Jorden på ett bättre sätt. 

– Visst, kan det bli så, sa Djävulen. Kanske kan föroreningarna i luften försvinna eller i alla fall minska – om dom drar ner på mängden bilar och flyg.

– Ja, det finns inget ont som inte har något gott med sig, sa Gud.  Kanske kan nya tider ge fart åt smarta miljöaktiviteter och arbete åt kvinnor och män utan medborgarskap. 

– Ja, sa Gud så klokt - har man tagit djävulen i båten – får man ro honom i land.

– Visst är det så, sa Djävulen. Allt ordnar sig nog med tiden…

Den beska medicinen Corona härjar för fullt och i dagsläget har vi fått nya siffror från Folkhälsomyndigheten att 66 svenskar avlidit i sviterna av covid -19. Medelåldern på de avlidna är 82 år. 

Text: Inger Grimlund, 90 år på lördag.

Kommentarer

  1. Du har så rätt i dina funderingar Inger, vi måste alla ändra på vår livsstil. Men nu är DU HUVUDPERSONEN så stort Grattis på 90 årsdagen på lördag och dela inte ut några kramar och pussar i år ! !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *