Nationaldagsfirandet flyttas till radion och webben

Lidingö5 juni 2020 kl 05.30

Det traditionsenliga firandet av nationaldagen på Millesgården ställs in i år på grund av myndigheternas beslut om att sammankomster högst får ha 50 deltagare. I år sänds i stället Lidingö stads nationaldags-firande via webben och i Radio Lidingö 97,8.

Det blir ett annorlunda nationaldagsfirande på Lidingö i år. Det traditionsenliga firandet på Millesgården går inte att genomföra på grund av myndigheternas restriktioner. I stället sker firandet via digitala kanaler genom Radio Lidingö och stadens webb.

– I år känns det extra viktigt att kunna samlas för att fira Sverige och Lidingö. Genom att gå ut i både webb och radio hoppas vi kunna nå ut till en grupp vi värnar extra mycket och som uppskattar nationaldagsfirandet, nämligen våra äldre Lidingöbor, säger Filip Svanberg, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Bland annat kommer kommunfullmäktiges ordförande Anna-Britta Bergman att hålla årets nationaldagstal, det blir levande musik med nationalsången som höjdpunkt. Dessutom kommer mottagaren av Årets ängel offentliggöras.

Sändningen i Radio Lidingö, FM 97,8, börjar klockan 15.00 den 6 juni och webbsändningen finns på www.lidingo.se/nationaldagen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *