När kommer snöröjningen?

Debatt23 november 2022 kl 15.3512
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Paul Matell

Kommentarer

 1. Till Anders Paulsen och Daniel Källenfors, jag håller medPaul Matell. 22/11-22 är det städdag på Källängsvägen 26-34 mellan 8-17 och alla bilar var borta 8:00 utom 1 vid 28:an men snöröjarna lyste med sin närvaro, medan Vikbyvägen på Bo Gärde röjdes som är en återvändsgata och alla har egna infarter, och idag 23/11-22 röjde dom på Vesslevägen också en återvändsgata, varför prioreteras dessa gator då Källängsvägen är en trång väg annars också och det är ett under att bussarna kommer fram och alla äldre och andra som har svårt att ta sig fram.Nej det här håller inte bästa kommunalråds farbröder. Gör något IGÅR inte till nästa vinter.
  Peter Woll

 2. När kommer plogbilen och plogar på trottoaren?
  Har svårt att ta mig fram, har även en hund som behöver rastas. Det är verkligen bedrövligt
  Jag bor på Gåshagavägen 5

 3. Så här ungefär såg det ut när vi bodde i villa vid Södra Kungsvägen och många, husägare eller ej, känner nog igen sig. Vid kontakt med Lidingö stad fick vi då höra att de röjer först motsatta sidan där trottoaren finns. När det så var dags att röja på sidan där vi blivit insnöade då hade det hunnit bli väderomslag med flera plusgrader.

  1. Kanske dags att kommunen återtar snöröjningen i egen regi med egen fordonspark? Som förr i tiden.
   Kan ju inte bli sämre. Mycket bättre rent utav? Pengar finns ju.

   1. Instämmer helt med klagomålen på årets snöröjning. Kompetens och briefing till Svevia undermålig. Som exempel plogades ALDRIG den mycket använda gångvägen mellan Rönntunet och Hemmbyvägens busshållplats. Den var helt oanvändbar för rollatoranvändare. Tunen plogades mycket dåligt i ”hörnen” där det blev 8 m oplogat mellan husens infart och den plogade vägen. (Det skall väl plogas minst ca 1 m från husens entre’?).
    Jag har givetvis felanmält flera gånger men utan minsta effekt.
    Vid nästa val kommer jag inte att rösta på nuvarande majoritetspartier, som varit ansvariga för den undermåliga snöröjningen. undermåliga

 4. Det är oplogat på vägarna i Brevik och Högberga! Alla vägar, förutom Södra Kungsvägen, i Brevik och Högberga är oplogade!!!! Det är Samhällsfarligt, ambulanser, läkare, hemtjänst mm kommer inte fram.

 5. Anders Bergstedts mejl:
  Tekniska Kontoret Lidingö Stad
  Det går inte att komma upp i backen och Antilopvägen som brukar vara prioriterad är oplogad. Inte heller Zetterbergsvägen som är skolväg är plogad.Det är många som berörs av detta !

  Hälsningar !
  Anders Bergstedt
  ————————-
  Området är fortfarande helt oplogat. Detta är oacceptabelt !

 6. Svevia (kommunen underentreprenör) betalar för dåligt det medför nytt folk varje säsong som inte hittar, kan inte läsa karta,dålig erfarenhet mm.

 7. Snöröjningen har aldrig varit så dålig. Vi har inte ens varit i närheten. Snökäpparna lyser med sin frånvaro så hur ska entreprenörer som saknar lokalkännedom hitta rätt? Ett medskick till M – reta inte upp folk i onödan. Man får aldrig bli dumsnål.

 8. Under innevarande mandatperiod så är Carl-Johan Schiller (KD) ordförande för Teknik- och Fastighetsnämnden så han är bäst lämpad att svara på detta från politiskt håll.

  Lidingö skall förstås snöröjas så att allt trafikslag fungerar bra. Det har förstås varit extremt snöfall men många med mig har slagits av att det har varit dålig framkomlighet. Att ha för stora resurser i beredskap kostar också mycket pengar så det är en utmaning att hitta rätt balans. Vi får analysera detta mer. Jag bifogar med en länk där kommunen beskriver arbetet med snöröjning.

  https://lidingo.se/toppmeny/trafikinfrastruktur/sakerhetitrafiken/snorojning.4.27003d4c1442ce73a164a4.html

  1. Tack för svar, men kommunalrådet gör det väl enkelt för sig. När vare sig Daniel eller ordf för Teknik- och fastighetsnämnden bemöter berättigad kritik borrar vi ner oss.
   Maj 2019 finns en granskning från KPMG på stadens hemsida som skriver citerat:
   ”Staden avsätter årligen ca 14 miljoner kronor för snöröjning och halkbekämpning. Vid intervjuer har det framkommit att under de vintrar då budgeten inte räcker till för insatserna som utförs kopplat till vinterväg-hållningen så tillförs det pengar från centralt håll. Således påverkas inte budgetarna för beläggningsunderhållsarbetet och konstbyggnadsunderhållsarbetet.”

   Fråga till ansvarig sakrevisor.
   1. Vem av kommunalråd och/eller ordf i nämnd hade ansvar att tillföra mer resurser under förra veckans fullständigt urusla snöröjning givet granskningen från KPMG?
   2. Varför begär inte ordf för Teknik- och Fastighet extra resurser när Daniel K (M) hänvisar till Carl-Johan S (Kd), se 11st kommentarer i debattartikeln.

 9. Nej, Daniel Källenfors (och Carl-Johan Schiller), detta duger inte. Vi skriver idag 27 november. Snön föll för en vecka sedan. Ännu har trottoaren på Sagavägen inte plogats. Visserligen är vägen ganska kort, men den är likväl rätt trafikerad. Det ska inte vara så att gångtrafikanter en hel vecka ska behöva gå ute i körbanan. När jag läser på Stadens hemsida (som Daniel Källenfors hänvisar till) framgår klart vad Staden ska göra. Det har man inte gjort. Själv är jag något äldre och har på grund av sjukdom allt svårare att gå.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *