Namninsamling mot nedläggning av buss 221

Lidingö19 september 2023 kl 08.446

Nu har en namninsamling mot nedläggningen av busslinje 221 startat. Alice Kristen, heter tjejen som ligger bakom den. Namninsamlingen ska ställas till trafikborgarrådet Anton Fendert, trafikregionråd i Region Stockholm. Insamlingen har redan nära 1 000 underskrifter.

Vill du också skriva under? Här är länken.

Kommentarer

 1. Vilken katastrof för Larsberg! Om linje 221 läggs ner har man bara linjerna 206, 238 och Lidingöbanan, tre /3/ alternativ. Brevik, Käppala och Gåshaga då? De som bor där har bara Lidingöbanan och måste dessutom byta till buss i Kottla för att komma till Lidingö centrum.
  Linje 221 kom till för inte så många år sedan som avlastning för dåvarande Lidingöbanans bristande kapacitet. Nu har Region Stockholm investerat någon miljard i Lidingöbanan med utökad trafik. Principen är att inte ha parallellgående busstrafik med spårtrafik. Miljöaspekten – någon??
  För övrigt är det Trafikförvaltningen (SL) i Region Stockholm som ansvarar för kollektivtrafiken i länet.
  Sans och balans? Inte när det gäller kollektivtrafiken. Ni minns väl när två namnkunniga politiker på Lidingö talade om vilken katastrof det skulle bli med de nya vagnarna och färre antal sittplatser. ”Man kommer att få stå hela vägen från Ropsten till Gåshaga” och liknande budskap. Inga namn nämnda.
  Sans och balans? I Trafikförvaltningens skrivelse om Lidingötrafiken 2024 förutskickar man fler förändringar men som man ska utreda först. Det kommer fler tillfällen till upprop!

 2. Har du åkt 221 ? Dragspelsbussen är full redan vid Bodals station vid 07.01 avgången!
  Vet inte vad din intention är med att plussa på en nedläggning av linjen och samtidigt påtala bristen på alternativ för södra Lidingö?
  Trist när vi Lidingöbor hoppar på varandra!
  Vill minnas att det sades att nya Lidingötåget var underdimensionerat och att 221 behövdes för att avlasta banan men Lidingöbanan kanske går tom från Gåshaga.

 3. Buss 221 går via Lidingö Centrum. Det gör inte tåget. Dessutom är den ett alternativ på kvällen när man missat tåget och får vänta 30 min på nästa tåg.

 4. Hej
  Skulle gärna vilja veta om planerarna på SL vet något om geografin på Lidingö, det nog väldigt tvivelaktigt.
  Baggeby ligger inte på 206:ans hållplats med samma namn den stationen ligger i Mosstorp Hållplatsen Mosstorpsvägen ligger på Läroverksvägen.
  För oss som bor i larsberg är nedläggninen av linje 221 det samma som att vi inte kommer att kunna ha tillgång till en förbindelse som vi använder för att hämta barnbarn på andra sidan ön och i Baggeby som inte ligger i Mosstorp
  När SL gör undersökningar om trafikanter på bussar, görs dt på dan kl12?
  Lägg ner 222 och 225 samt 205 den bussen är alltid tom
  Gör om gör rätt och undvik att bussförarna ska få höra bitska kommentarer för nått de inte rår för

  1. Tycker inte heller att 221 ska läggas ned, men att 225 o 205 ska läggas ned tyder på din egen okunskap då de är den enda linjerna till Sticklingen oftast fulla med skolbarn.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *