Namninsamling mot nedläggning av buss 221

Lidingö19 september 2023 kl 08.4413
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Vilken katastrof för Larsberg! Om linje 221 läggs ner har man bara linjerna 206, 238 och Lidingöbanan, tre /3/ alternativ. Brevik, Käppala och Gåshaga då? De som bor där har bara Lidingöbanan och måste dessutom byta till buss i Kottla för att komma till Lidingö centrum.
  Linje 221 kom till för inte så många år sedan som avlastning för dåvarande Lidingöbanans bristande kapacitet. Nu har Region Stockholm investerat någon miljard i Lidingöbanan med utökad trafik. Principen är att inte ha parallellgående busstrafik med spårtrafik. Miljöaspekten – någon??
  För övrigt är det Trafikförvaltningen (SL) i Region Stockholm som ansvarar för kollektivtrafiken i länet.
  Sans och balans? Inte när det gäller kollektivtrafiken. Ni minns väl när två namnkunniga politiker på Lidingö talade om vilken katastrof det skulle bli med de nya vagnarna och färre antal sittplatser. ”Man kommer att få stå hela vägen från Ropsten till Gåshaga” och liknande budskap. Inga namn nämnda.
  Sans och balans? I Trafikförvaltningens skrivelse om Lidingötrafiken 2024 förutskickar man fler förändringar men som man ska utreda först. Det kommer fler tillfällen till upprop!

 2. Har du åkt 221 ? Dragspelsbussen är full redan vid Bodals station vid 07.01 avgången!
  Vet inte vad din intention är med att plussa på en nedläggning av linjen och samtidigt påtala bristen på alternativ för södra Lidingö?
  Trist när vi Lidingöbor hoppar på varandra!
  Vill minnas att det sades att nya Lidingötåget var underdimensionerat och att 221 behövdes för att avlasta banan men Lidingöbanan kanske går tom från Gåshaga.

 3. Buss 221 går via Lidingö Centrum. Det gör inte tåget. Dessutom är den ett alternativ på kvällen när man missat tåget och får vänta 30 min på nästa tåg.

 4. Hej
  Skulle gärna vilja veta om planerarna på SL vet något om geografin på Lidingö, det nog väldigt tvivelaktigt.
  Baggeby ligger inte på 206:ans hållplats med samma namn den stationen ligger i Mosstorp Hållplatsen Mosstorpsvägen ligger på Läroverksvägen.
  För oss som bor i larsberg är nedläggninen av linje 221 det samma som att vi inte kommer att kunna ha tillgång till en förbindelse som vi använder för att hämta barnbarn på andra sidan ön och i Baggeby som inte ligger i Mosstorp
  När SL gör undersökningar om trafikanter på bussar, görs dt på dan kl12?
  Lägg ner 222 och 225 samt 205 den bussen är alltid tom
  Gör om gör rätt och undvik att bussförarna ska få höra bitska kommentarer för nått de inte rår för

  1. Tycker inte heller att 221 ska läggas ned, men att 225 o 205 ska läggas ned tyder på din egen okunskap då de är den enda linjerna till Sticklingen oftast fulla med skolbarn.

 5. Jag har bott vid Högnäsvgen 2 Lidingö. Då fanns det en mycket bra buss som gick till Lidingö Centrum då. Det var buss 203 denna buss var mycket bra då. Det var mycket lättare och ta sig till Lidingö Centrum då med buss 203. Sen god SL om det tyvärr. Och skapar en buss som aldrig går tyvärr. Redan då så klarar jag då buss 238 för spök bussen. Varför har ni gott det så mycket sämre på Lidingö tyvärr med alla bussar. Ni har tagit bort också redan buss 233 som gick från Rudboda. Som gick via skolan som buss 238 gör nu tyvärr. Buss 203 gick denna andra vägen i stället som buss 204 och 211 och buss 212 gör. Mycket bättre var det för. Väldigt mycket bättre var det för. Kan jag säga till er på SL vad jag tycker i alla fall. Jag flyttade till Bodalsvägen 20 på Lidingö för några år sedan. Jag tycker denna buss 221 behövs mycket väl. Den använder jag rätt så ofta. Väldigt ofta. Jag jobbar på Coop Grödal. Jag älskar mitt mycket bra. Jag handlar på Coop Torsvik eller på Coop skeppet. Jag tar oftast buss 221 hem när jag har handlat min mat på Coop. Jag hoppar på i bland vid Torsvik som går via Lidingö centrum när jag ska hem från bussen när jag har handlat min mat där. Väldigt mycket bra buss som måste finnas kvar tack. När jag åker till jobbet så är buss 221 väldigt över full. Dessutom med många skolbarn också. Ser jag varje dag när jag åker denna buss från Bodal skola. Denna buss behöver vi mycket. För och ta sig lätt till jobbet tack. Från Christian Ziegler tack.

 6. Snart är buss 221 borta tyvärr tack vore SL fel. 100% SL fel. Vi som bor vid Bodal stadion och Bodal skola blir mycket mer drabbade tyvärr. Alla fall när vi ska till Ropsten tyvärr. Jag fattar inte alls vad SL håller på med alls tyvärr. Buss från Ropsten till Stickige har två bussar och välja på. Rudboda har flera bussar och välja på också.
  Ta bort buss 222 och buss 225 var för ska dom ha det så mycket bättre än vi som bor på denna andra sidan Lidingö? Stickige har buss 205 det ska väl mycket bra räcka tycker jag i alla fall. Rudboda har många flera bussar och välja ska inte det räcka med alla dom bussarna? 204 211 212 vad håller SL PÅ MED? Varför ska dom ha en direkt buss som inte alls går via Lidingö centrum? Som buss 222 och buss 225 ?

 7. Jag åkte buss till stan i dag. Det var inte alls lätt och ta sig in till stan tyvärr. Tack vore SL har tagit bort buss 221 tyvärr. Lidingö banan är inget bra alternativ alls tyvärr. Tack vore den inte alls går över Lidingö bron tyvärr. Ännu tyvärr. Jag bor på Bodalsvägen 20 mycket nära Bodal skola. Buss 221 tog jag hela tiden till Ropsten och hem också. Nu har ni på SL försämrat det väldigt mycket för oss som bor här tyvärr. Vad håller SL på med? Från Christian Ziegler tack

 8. Hade jag haft körkort då hade jag köpt bil i stället 100% så mycket förbannad är jag på SL jag har inte alls betala ett nytt busskort alls. Jag hade helt och hållet tagit bilen i stället.

 9. Hade ärende in till Sabbatsbergs Sjukhus idag. Tittade på turlistan och gick till hållplatsen på Baggeby torg för att ta 221an, men döm om min förvåning, det kom ingen buss. Fick då försöka ta mig till Baggeby station på glashala gångvägar. Våra politiker ondgör sig över det som sker på andra sidan bron men de bör sopa framför egen dörr innan de gnäller.

 10. Jag vill bara flytta här i från denna lägenhet när buss 221 har försvunnit helt och hållet. Jag vill inte alls bo kvar i det här området alls tyvärr. Tack vore buss 221 har helt och hållet försvunnit från. Hade jag haft bil då hade jag kört bil 100% till stan tack vore det har blivit så mycket sämre och bo på det här stället på Lidingö nu. Jag vill bara flytta här i från helt och hållet. Tack vore det har blivit så mycket sämre och ta sig till Ropsten tyvärr. Jag behöver en mycket bra buss som SL tog bort helt och hållet tyvärr. Det har blivit väldigt mycket jobbigare och ta sig till Ropsten tack vore SL tog bort buss 221 jag vill flytta här i från. Helt och hållet. Där det finns mycket bättre buss för bindes tack. Jag vill inte alls bo kvar här här i det här området alls längre. Man måste ha bil för och ta sig här i från tyvärr. Tack vore SL har tagit bort buss 221 tyvärr. Från Christian Ziegler tack 😃

 11. Jag saknar denna buss väldigt mycket tyvärr. Nu är man knappt vid Lidingö centrum tyvärr. Tack vare denna buss har helt och hållet försvann tyvärr. Jag åker hellre in till Karlaplan i stället. Det är så mycket lättare och ta sig hem då. Jag är mycket tyvärr säker på Lidingö centrum har förlorat väldigt mycket kunder tack vore buss 221 försvann tyvärr. Hur kommer det gå när Lidingö centrum förlorar väldigt mycket mer kunder?. Tack vare ett fel. Från SL. Varför ska sticklige ha två bussar? Det undrar jag väldigt mycket tyvärr. Rudboda har många bussar dit.
  Varför inte ta bort buss 222 och buss 225 i stället. Så blir det väldigt mycket mer rättvist på Lidingö. Från Christian Ziegler tack 😃

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *