Musteriet har öppnat

Lidingö16 augusti 2019 kl 07.11

I år ser äppelskörden ut att bli god för vissa äppelsorter. Maj månad blev kall och en del blommor tog skada samtidigt som pollinerarna inte fick de bästa förutsättningar. Dessutom påverkar 2018 års rekordskörd trädens förmåga denna säsong.

För den som har äpplen i trädgården meddelar Lidingö Musteri nu att bokningen öppnat. Första mustdag på Lidingö Musteri beräknas bli söndag 25 augusti. I takt med att det bokas upp kommer musteriet att lägga till fler tider.

Här är några tips från musteriet:
Titta gärna på äpplekärnorna så att de blivit bruna. Då är äpplet moget och musten blir smakrik och god. De tidiga sorterna exempel Transparente Blanche måste vara knakiga och fasta. Mjuka äpplen ger ingen bra must och i vissa fall måste vi helt avstå att ta emot då pressduken sätts igen.

När du bokar var noga med att ange rätt mängd. Minimivikt är 50 kg vilket motsvarar cirka 4 fyllda pappkassar. Om din första uppskattning visar sig felaktig komplettera gärna med ett mejl till oss.

Om du inte har 50 kg skall tid inte bokas men du kan prova att mejla oss eller komma på drop-in så brukar vi kunna lösa det. Då kommer dina äpplen att blandas med andra under 50 kg och musten hämtas senare.

Om det av någon anledning inte finns lämplig tid, mejla gärna oss så försöker vi lösa er mustning på något sätt.

Liksom förra året hoppas vi kunna erbjuda sortbestämning av era äpplen via pomolog Mats Broqvist som  kommer till oss. Håll utkik på vår hemsida för datum.

Vill du inte ha våra utskick i fortsättning, maila oss på dataskydd@lidingomusteri.se så tar vi bort dig från kundregistret.

Musteriet meddelar också att deras fik håller öppet alla dagar som mustningen är på gång och som vanligt är det Lidingö Bröd & Pâtisserie som står för bakverk, bullar och bröd och kaffet kommer från Lidingö Rosteri.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *