MP: Moderaterna måste sluta fara med osanning, del femtioelva: Vindkraften

Debatt20 oktober 2021 kl 04.437
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Robert Österbergh (MP)
Wiktoria Wittboldt (MP)
Patrik Sandström (MP)

Kommentarer

 1. Moderaterna ”lobbar” för kärnkraft på alla sätt de kan. Varför inte ta till lögner också! Det är deras metod att vinna de ungas röster.
  Vi som har några år på nacken minns dock Chalk River, Harrisburg, Tjernobyl, Sellafield, Fukushima samt ett otal andra incidenter då kärnkraftens verkningar skakat om världen. Men det har vi glömt nu och med det som kallas ”nya generationen” kärnkraftsaggregat blir allt sååå bra. Grejen är bara att tekniken inte finns och kommer att ta decennier att få fram. Med dagens takt av CO2 utsläpp har vi då redan skapat 1,5-2 graders uppvärmning med oanade följder! Vi alla måste agera NU och kraftigt minska vår konsumtion av bränsle, kött och kläder. Vi måste också öka vind- och solkraft. När skall människor ta till sig detta?

  1. Om det är CO2 du är rädd för, då måste du också se till att alla elbilar/hybrider med dagens batteriteknik inte får säljas i över huvudet taget. De är en miljökatastrof större än dieselgate…

   Bara så du har tänkt på allt 😉 Och inser att du vill tillbaka till stoneage.

  2. Det verkar som folket blir mer-och-mer välinformerat, MP hamnar under riksdagsspärren andra väljarbarometern på raken..

  3. Så sant, och då kan inte Stockholms skärgård vara fredad! Skärgården är lika värd i hela Sverige. Man måste väl ändå tänka på fördelarna med närheten till staden som förbrukar mest av alla våra städer. Effekt förluster blir minimala. Klimateffektivitet kallas det.

 2. Svar till Lars Hedberg:
  Skall jag tolka ditt inlägg att DU inte är rädd för CO2 utsläppen? Antingen är du dåligt informerad eller en klimatförnekare. Är du dåligt informerad så uppmanar jag dig att läsa på om CO2 konsekvenserna t ex i DN:s klimatserie. Är du klimatförnekare så spiller jag inte tid att argumentera. Tiden lär ge svar.
  Jag har inte pratat batteriteknik med dig men jag träffade chefen för batteriteknik på Volvo Cars igår. Det var mycket intressant hur de ser på framtidens batteriutveckling, det finns hopp! Din slutkommentar om stoneage är bara pinsam!

  1. Bra Ibb! Håller helt med dig.

   Lars Hedbergs blandar ihop korten på ett tendentiöst och inte särskilt fruktbart sätt här. Alla studier visar att över livscykeln, alltså inklusive produktionen, så släpper en elbil ut mycket mindre CO2 än en bensin/dieselbil. Detta gäller även om det inte är förnybar energi som används vid tillverkningen.

   Om förnybar energi används i tillverkningen – vilket är fallet i Teslas Gigafactory, som även tillverkar litium-jonbatterier – så är elbilens fotavtryck avsevärt mycket lägre.

 3. Antar och förvissad om att detta inlägg inte kommer att publiceras. Kommer inte passa er agenda och några frågeställning är nog besvärande! Men det finns anledning till att MP ligger under 4%. Har en gång röstat på er och skulle kunna rösta på er igen, men all trovärdighet och förnuft har förlorats hos mej. Ni är inte trovärdiga och tillförlitliga! Ni har förlorat trovärdighet i miljöfrågan och sysslar med marginella populistiska frågor/åtgärder. Pinsamt, småaktigt, ointelligent att brun och blå-smeta andra partier visa med tydlighet brist på sakliga argument. Det bevisar ordfattidom och avsaknad av intelligens. Ni kan inte ta kritik och ifrågasättanden. Ni har egna språkrör som kör runt i stora diesel förbrukande fordon. Åker gratis taxi fast kollektiv alternativ finnes. Målar båtar med förbjuden giftfärg. Eller hur? Ni tror er veta bäst och kör med stigmatisering mot de som tycker annorlunda utan att ta saklig diskussion. Pinsamt.Ex; Går teknologi framåt? Är el-fordon bra? Ny teknik eller hur? För att belysa; Är kkv Tjernobyl och Harrisburg samma teknologi som dagens kkv? Varför vill inte ni, som har flest röster i Storstäder, som Stockholm, bygga vkv på Hammarbybacken. Vita bergen, längs berget på Södermalm mot söder Mälarstrand? Gärdet vid Kaknästornet? . Norrtull på backen efter Karolinska? Vore bra förslag i samband med valet i höst! Jag är genuint besviken på MP. Vad är er agenda för att förmå t.ex Kina att minska utsläppen? Vad gör ni åt trålfisket (dammsugningen) av Östersjön? Sedan hur har ni tänkt el-försörjning när det inte blåser. Är det bara att bygga ytterligare 100.000 vkv till? eller vad är er förslag. För hur ska vi få till det att få så mycket el att det räcket till att ladda bilar, värma hus, producera stål, förse järnväg med ström, för ni vill ju bygga snabbjärnväg mellan Stockholm-Malmö. Stockholm-Göteborg för ca 500 miljarder. (Sverige har ju inga andra akuta behov) Detta för att en jippi (läs miljöpartist) ska tjäna 1-1,5 timmar i restid. 500 miljarder! Stor skam MP! Om ni vill profilera er som ett MILJÖPARTI, måste ni navelskåda och komma upp på plan igen och tillrätta med er nuvarande usla politik.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *