Moderna förråd som lockar kunderna

Pelican har två förrådsbyggnader på Lidingö den här ligger bredvid bilprovningen i Stockby.
Näringsliv19 mars 2021 kl 04.49

Pelican Self Storage är ett danskt bolag som startade sin svenska verksamhet 2012 genom att köpa upp konkurrenten Selstor, berättar Thomas Espemo som är Sverigechef sedan årsskiftet och har sin bakgrund inom retailbranschen.

– Vår verksamhet är att sälja moderna, ljusa och säkra förråd till privatpersoner och företag och vi har två anläggningar på Lidingö. Ett på Södra Kungsvägen 71 och det andra på Ekholmsnäsvägen 44. Till skillnad från en del konkurrenter har vi personal på plats mellan 10.00 och 18.00 på vardagar och mellan 10.00 och 14.00 på lördagar på Södra Kungsvägen. Vi har fokus på personlig service och lärt oss att kunderna har många frågor och gärna vill ha olika sorters hjälp och vi får de flesta nya kunder genom rekommendationer.

Om man tittar på privatmarknaden uppstår ofta ett förrådsbehov vid en ”livshändelse”, till exempel när ett par flyttar ihop eller separerar, vid dödsfall eller andra händelser. Speciellt kan vi se ett stort behov när man flyttar från villa till moderna lägenheter, som idag knappt har några förrådsutrymmen alls och man vill ofta spara vissa föremål som man är fäst vid, men inte får plats med. Det kommer flyttfirmor hela dagarna i ända med olika saker. Vi ser också en tydlig säsongsförvaring, som att på vintern åker utemöbler in i förrådet och skidor ut och tvärtom under vår/sommarsäsong.

– Vi vill vara det personliga företaget och folk är ofta öppna och berättar sin story och vi vill vara nära kunden och kunna hjälpa till. Om man inte vill träffa någon kan man alltid boka ett förråd på nätet på några minuter och gå dit utan att träffa någon. Som kund väljer man själv, säger Thomas.

– Vad gäller företagsmarknaden, så är det många säljare och hantverkare som hyr förråd hos oss. De kommer på morgonen och hämtar verktyg och annat som de ska använda under dagen och kommer åter på kvällen för att stoppa tillbaka det på plats. Eftersom vi har bemanning kan vi också ta emot leveranser åt företagen, på dagtid, så att de slipper passa tider. Det är mycket uppskattat och vi har även en liten kaffehörna i butiken där man ofta träffas över en pratstund med sina kollegor.

– Vi har haft en stark utveckling under Corona, då nya behov har uppkommit. Folk jobbar hemma och familjen behöver mer plats i sitt hem men vill inte göra sig av med gamla saker och minnen. Det är en helt ny kundgrupp för oss.

– Vi bygger alla anläggningar i egen regi och de flesta anläggningarna är nybyggda hus och specialgjorda för förvaring. De är varma, ljusa och säkra och alla anläggningar är videobevakade. Vi har så gott som aldrig inbrott.På Lidingö är vår konkurrent Lidingö Förrådscenter i Stockby, men det finns plats för oss bägge och det är en ”vänlig konkurrens”, där vi hjälper varandra om det behövs.

– Man hyr allt från 1 kubik till 30 kvm och det är tydliga regler vad man inte får förvara på grund av brandsäkerhet etc. Vissa förråd har garageportar på utsidan och det är ofta företag som har verktyg och maskiner som de använder dagligen.

– I princip har vi fullt, det är fler som flyttar in än som flyttar ut och det finns stort behov av mer utrymme. Branschen växer och vi växer och bygger nya anläggningar i hela Stockholmsområdet. Det är en relativt ny bransch och kunderna blir överraskade och glada när de ser våra ljusa och moderna anläggningar och känner sig trygga med att vi förvarar deras saker på ett säkert sätt, avslutar Thomas.

Pelican Self Storage AB
Verksamhet i Danmark, Norge och Sverige
Antal anställda: 15 personer i Sverige och 3 på LidingöAdress: Förråd på Södra Kungsvägen 71 och Ekholmsnäsvägen 44 och ytterligare 5 i Stockholmsområdet.
Antal kunder: Ca 600 kunder på Lidingö
Omsättning: 66 miljoner 2019
www.pelicanselfstorage.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *