Moderaterna vann valet!

Stad & Politik18 september 2020 kl 05.581

För några dagar sedan var det skoldebatt i Källängens skola med de politiska ungdomsförbunden och efterföljande val. Ett val där det gick väldigt bra för Moderaterna som fick över 73 procent av rösterna.

Valresultat Källängens skola, 11 september 2020
(2019 års siffror inom parentes)

M 82 73,2% (50,7%)
C 11 9,8% (14,8%)
SD 8 7,1% (12%)
S 4 3,4% (11,3%)
MP 4 3,4% (2,8%)
L 1 0,9% (4,2%)
KD 1 0,9% (0%)
V 0 0% (0%)

Kalle Anka-partiet                            1                      0,9%
Blanka röster                                     3                     2,6%                (2,1%)
Övriga ogiltiga röster                       4 (3,4%)
Valdeltagande: 85,6%  (87,6%)
(119 av 139 elever)

Benjamin Dousa, förbundsordförande tog debatten för MUFs räkning. Han kommenterade valresultatet så här:
– Skolvalet visar tydligt att framtiden är blå och att Moderaterna har unga väljare med sig. Ett styrkebesked för framtiden. Det här är en trend vi inte bara ser på Lidingö utan resten av Sverige. Unga människor väljer bort vänstern och vill istället ha låga skatter, valfrihet och samtidigt ta ansvar för de samhällsproblem som finns kopplat till integration och brottslighet.

Kommentarer

  1. Det är naturligtvis glädjande att Lidingöpartiets samarbetsparti i kommunfullmäktige – Moderaterna – får en överväldigande majoritet i riksdagsskolvalet i Källängens skola. Ungdomarna är vår framtid och det är viktigt att skolan arbetar med att utbilda i hur Sverige styrs och hur man som enskild medborgare kan vara med och påverka. De grundläggande friheterna och de demokratiska principerna är viktiga att värna och utbilda kring.

    Glädjande och värt att notera är att 3/4 av det nationella regeringsunderlaget Socialdemokraterna, Centern och Liberalerna tappar rejält i förhållande till samma skolval 2019. MP ökar blygsamt. SD:s tapp kan nog tillskrivas att M numera har börjat profilera sig i typiska SD-frågor.

    Lidingöpartiet har under alla år sedan vi bildades 1973 varit den pålitliga och trygga garanten för att Lidingö inte exploateras sönder till vilken miljonprogramsförort som helst. Samtliga övriga partier har genom åren svängt än hit än dit beroende på vem som har varit partiets lokala ledare på ön. Jag känner därför ingen oro för att Lidingöpartiet ska tappa röster i kommande kommunalval till M. Lidingöpartiet står stadigt och bevakar ständigt öns bästa. Vi är garanten för att de andra partierna inte får som de vill på Lidingö bara för att centrala partihögkvarter på andra sidan bron ställer krav. Lidingöpartiet står fritt från all annan påverkan än de Lidingöbor som vill värna Lidingös natur och småskaliga särart.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *