Polisinsats i Käppala var inte knivmord

Foto: Jan Lagergren
Lidingö12 november 2021 kl 15.432

På facebooksidan Lidingö Brottplats kunde man läsa om ett misstänkt knivmord på fredag vid lunchtid.

Inläggen på sidan gav olika bilder av händelsen, men klart är att en ambulanshelikopter i alla fall kom till platsen och landade på parkeringsplatsen vid Jupitervägen/Merkuriusvägen.

Enligt Aftonbladet gick det till så här:

En man har dött i samband med ett polisingripande på Lidingö utanför Stockholm. Polisen ryckte ut efter ett larm om en aggressiv man.

– I samband med att polisen var på plats blev mannen medvetslös, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen.

Polisen larmades till Lidingö utanför Stockholm vid 09.22 på fredagsförmiddagen.

– Vi kallades till en lägenhet om en utåtagerande man som också var aggressiv. I samband med att polisen var på plats blev mannen medvetslös, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Vid 19-tiden på kvällen meddelade polisen att mannen dött. Anhöriga har underättats. Händelsen har anmälts till polisens avdelning för särskilda utredningar. Förundersökningen leds av åklagare.

– När någon skadas eller avlider i samband med ett ingripande är det rutinmässigt att vi upprättar anmälan till särskilda utredningar, säger Per Fahlström.

Polisen har också inlett en förundersökning om försök till grovt våld mot tjänsteman. Men de vill inte gå in på några detaljer om vad som hänt vid ingripandet.

– Det är det som ska utredas. Det har skett en teknisk undersökning vid platsen, jag vet inte om de är helt klara, sen ska det utredas vad det är som har hänt. Det är så det alltid går till i de här sammanhangen.

Polisen säger att inga skott har avlossats vid händelsen. Har poliserna begått något tjänstefel?

– Det är en av sakerna som ingår att utreda när man gör en anmälan till särskilda utredningar, säger Per Fahlström.

Läs Aftonbladets artikel här

Artikeln är uppdaterad på fredag kväll.

Foto: Jan Lagergren

Kommentarer

  1. En allmän kommentar utan anknytning till vad som nu hänt är att ett stort antal hyresrätter efter helnovering i Käppala under tid lagts ut på Bostadsförmedlingens hemsida. De flesta som får dessa hyresrätter är naturligtvis goda samhällsmedborgare men det innebär också att andra element får in en fot..

    1. Så sant. Jag bevakar området med brottmålsdomar och det döms eller flyttar dit någon dömd i princip varannan vecka. Vilket såklart är mycket illavarslande för ett så relativt litet område.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *