Missa inte ”Från AGA till Dalénum”

Kultur18 september 2021 kl 05.40

Det var stort jubileum förrförra lördagen då Lidingö Museum slog upp portarna efter ett drygt års stängning på grund av Corona. Museet öppnade med utställningen "Från AGA till Dalénum" som är ett arrangemang ihop med Dalénmuseet i Stenstorp. Invigningen genomfördes utomhus av Robert Hallenborg (ordförande på museet), Göran Dalén (ordförande i Dalénmuseet) och Olof Pettersson Herold (projektledare på JM/Dalénum).
Ett 50-tal åhörare fick höra trevliga berättelser från de tre herrarna som avslutades med att det klippta bandet knöts ihop som gest att AGA och Dalénum alltid kommer att höra ihop.

Besökarna slussades sedan in i grupper för att ta del av det mycket stora materialet i forma av text, bilder och mängder av AGA-produkter. En mer omfattande utställning har troligen aldrig tidigare gjorts. Utställningen finns att se till 17 oktober på museets normala öppettider (www.lidingöhembygd.se).

Utställningen bygger på Ibb Jessens bok med samma namn som släpptes i december 2020.

För Lidingöbor i allmänhet, före detta AGA-iter och för nuvarande Dalénumbor måste denna utställning ses! När Coronarestrik-tionerna nu släpps kan detta var ett evenemang att börja det nya, fria livet med!


Ibb Jessen
Lidingö Museum

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *