Miljövänligare grannsamverkan på hjul

Grannsamverkaren Kjell Jansson och stadens preventionssamordnare Anna Sundin Adolfsson, framför den nya, eldrivna grannsamverkansbilen.
Lidingö2 februari 2019 kl 00.01

Nu har det varit premiär för den nya grannsamverkansbilen. Den gamla har blivit ett välbekant inslag i gatubilden här på Lidingö, men går nu i pension efter sex år och cirka sjutusen mil.

Det är en sprillans ny elbil som ersätter den gamla. Kjell Jansson, som är grannsamverkarnas fordonsansvarige, är nöjd med det första intrycket han fått av nykomlingen.

– Det ska bli roligt att köra elbil. Även det är premiär för mig, säger Kjell.
Han har varit med som grannsamverkare ända sedan starten för sex år sedan.

Åtskilliga mil har han färdats runt om på Lidingö i spaning efter sådant som avviker från normalbilden. Verksamheten har i dag har ett 50-tal aktiva medlemmar som turas om att hålla koll på ön. Grannsamverkan på hjul är en verksamhet som sker i samverkan med polisen och som finansieras av Lidingö stad.

– Verksamheten är helt beroende av de fantastiska förarna som oförtrutet jobbar på för att Lidingö ska vara tryggt, säger Anna Sundin Adolfsson, som är staden preventionssamordnare och ansvarig för verksamheten.

Förutom att förarna jobbar aktivt mot inbrott och stölder hjälper de till att rapportera in allt från trafikhinder till trasig belysning och skadegörelse till staden.

– Jag hoppas att den nya lite rymligare bilen ska bli en trevlig bekantskap och ett bra arbetsredskap för förargruppen!, säger Anna Sundin Adolfsson.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *