Snart får även N:a Kungsvägen blomsterängar

Anders Paulsen i blomsterhavet vid Södra Kungsvägen.
Stad & Politik6 oktober 2023 kl 03.482

Under förra mandatperioden tog teknik- och fastighetsnämnden beslut att anlägga blomsterängar längs Södra Kungsvägen, vilket föll väldigt väl ut, konstaterar M och LP i ett mejl till Lidingö Nyheter. Aldrig har det väl publicerats så många positiva kommentarer, säger man.

– Det är därför jättekul att få berätta att norra ön ska få ta del av södra öns blomsterprakt. Vi kommer redan nästa säsong berika och etablera ängsblomster längs delar av Norra Kungsvägen, säger Anders Paulsen (LP) ordförande i tekniska nämnden.

– Det är kul att Lidingöborna uppskattar stadens initiativ och åtgärder. Lidingö ska vara vackert och välskött, säger Pål Jebsen (M) vice ordförande i tekniska nämnden.

Kommentarer

  1. Fantastisk! Ängar är inte bara vackra, de ökar den biologiska mångfalden och främjar kolbindning i marken, vilket i sin tur bromsar klimatförändringarna.

  2. Det är mycket glädjande att LP och M tar vid och fortsätter det arbete som vi kristdemokrater drev igenom under förra mandatperioden. Runt centrum och längs Södra Kungsvägen är det nu en betydligt bättre miljö för såväl människor som djur och natur.

    Vi kristdemokrater har därför motionerat om ett liknande projekt ska genomföras vid Norra Kungsvägen. Om styret bestående av M, LP och Sd redan nu planerar för att så ängsblommor är det välkommet och ett litet steg mot den miljö som vi vill ska skapas längs en av våra mest belastade trafikleder.

    Carl-Johan Schiller (KD)
    Gruppledare

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *