Mer än bara praliner

Från höger på bilden: Carolina Larson, Alma Holmberg, Filippa Dorcherty Skogh, Louise Huth, Ester Laurent.
Näringsliv16 april 2021 kl 04.58

FÖRETAG PÅ LIDINGÖ: Hersby –ChocoBonBon UF

ChocoBonBon UF är ett av årets UF företag som drivs av 5 tjejer på Hersby Skola, på ekonomilinjen. Företaget startades hösten 2020 och ska enligt reglerna läggas ner vid vårterminens slut. Tanken är att man ska lära sig och få pröva på hur det kan gå till att driva företag om man vill göra det senare i livet.

– Vi satt och spånade på en bra affärsidé som kunde nå en stor målgrupp och kom på att ”alla gillar choklad”, så vi beslöt att utveckla ett företag runt detta, säger Carolina Larson, som är försäljningschef.Vi tänkte inte göra chokladen själva, så vi letade efter något företag som kunde leverera riktigt goda chokladpraliner.

Vi fastnade för Chokladfabriken på Östermalm som kunde leverera olika sorters riktigt goda praliner. Valet föll på bland annat Mörk tryffelkula, Lakritskola, Mintchoklad, tillägger Ekonomichefen Esther Laurent.

– Design och förpackning är egen designat av Louise Huth, som är produktions- och inköpschef. Vi har gjort en mall, köpt in papper och färg, som vi lämnar till Arbetshuset på Lidingö, som i sin tur klipper ut boxarna och målar dem. Vi har dock haft lite leveransproblem under Coronapandemin då Arbetshuset (här arbetar personer med funktionsvariationer som gärna vill ha sysselsättning) var tvungen att stänga.

Företaget har två olika storlekar på pralinaskarna. En med 6 praliner för 100 kr och en annan med 12 praliner för 150 kronor.

– I och med Corona har vi hitintills inte kunnat göra någon försäljning på mässor och andra fysiska platser, utan gjort all marknadsföring via sociala medier.

– Vi har en egen hemsida och finns på Instagram för den yngre generationen och Facebook för de äldre, säger marknadschefen Alma Holmberg. Nytt är att våra chokladaskar nu kommer att kunna köpas på modebutiken SaraCecilia och det känns jätteroligt säger, Carolina.

– Hitintills har vi sålt 138 askar och vi hoppas att det blir många fler till nu till påsk avslutar VD Filippa Docherty Skogh, och vi från Lidingö Näringsliv önskar ChocoBonBon UF, lycka till!

Läs mer på www.chocobonbonuf.com.seI år är det 6 570 gymnasieelever som driver företag i Stockholmsregionen, vilket är rekord och i tävlingen för UF företagare i Stockholm återfanns Hersbys UF företagare i två kategorier: Företaget Be Aware UF som fick pris om årets säljare och M66 UF som fick priset för bästa reklamfilm.

På Hersby Gymnasium drivs just nu många UF Företag och samtliga företag finns presenterade på https://lidingocentrum.se/uf/

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *