Medalj, mas och kulla klara

Mårten Boström och Linda Skantze är kransmas och kranskulla i årets TCS Lidingöloppet.
Sport7 september 2023 kl 03.48TCS Lidingöloppet närmar sig och snart samlas 10 000-tals människor på Lidingö för att delta i världens största terränglopp. Nu står det också klart att Linda Skantze och Mårten Boström valts ut till årets kranskulla och kransmas tack vare fina idrottsprestationer.

Valet av årets motiv på medaljen som tävlingsdeltagarna får är också klart och föreställer i år Carl Milles staty ”Stegrande häst”.

TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker. Under TCS Lidingöloppshelgen den 22 till 24 september körs hela 41 lopp på tre dagar.

– Vi ser ett större intresse och tror på ännu fler deltagare i TCS Lidingöloppet än vad vi hade förra året. Många börjar återta sina träningsrutiner som de hade före pandemin och vi laddar för en folkfest med både svenska elitlöpare, motionärer och en trogen publik. Den förväntade ökningen ger också ett välkommet tillskott för föreningslivet och ungdomsidrotten, eftersom allt överskott från TCS Lidingöloppet går dit, säger Krister Svensson, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

Hedrande uppdrag
Linda Skantze och Mårten Boström har utsetts till årets kranskulla och kransmas för sina idrottsprestationer. Linda Skantze är höjdhoppare med flera topplaceringar i SM och Mårten Boström har både en VM-seger i orientering och en seger i TCS Lidingöloppet på meritlistan.

Traditionen med segerkransar i TCS Lidingöloppet har funnits sedan 1968 och de utvalda utses av de två arrangörsklubbarna IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb och IFK Lidingö Friidrott.

Stegrande häst
– Redan på fredagen kröner vi årets kulla och mas. Samma dag kör vi också TCS Lidingöfemman, en lagtävling där man tillsammans med sina kollegor eller kompisar kan springa fem kilometer var, som uppvärmning för helgen eller som en rolig aktivitet, säger Krister Svensson, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

Motivet på årets TCS Lidingöloppsmedalj föreställer Carl Milles staty ”Stegrande häst”.

TCS Lidingöloppets medalj har av tradition ett motiv av Lidingökonstnären Carl Milles som också speglar den naturupplevelse som deltagarna får uppleva under TCS Lidingöloppshelgen.

Motivet på årets TCS Lidingöloppsmedalj är i år hans staty ”Stegrande häst”. För Milles är hästen ett energiskt kraftdjur som med stolthet och mod antar alla utmaningar i sin väg. Medaljen delas ut till alla deltagare vid målgång.

Något för alla
I TCS Lidingöloppshelgen ingår en rad olika lopp för både unga och gamla, elitidrottare och motionärer. Sträckornas längd varierar, från några kilometer för de minsta till det klassiska TCS Lidingöloppet 30. 

Under helgen den 22 till 24 september genomförs TCS Lidingöloppet 30, TCS Lidingöloppet 15, Rosa Bandetloppet, TCS Lidingöruset, TCS Lidingörullet, TCS Lidingöfemman, TCS Lidingöloppet Junior & Veteran, Lidingö Skolstafett, TCS Lilla Lidingöloppet och TCS Lidingö Knattelopp.

Mer information om de olika loppen: https://www.lidingoloppet.se/sv/Site/tcs-lidingoloppshelgen/

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *