Matförgiftning misstänks vid Käppala skola

Lidingö14 februari 2019 kl 15.13

Vid lunchtid idag inträffade någon form av förgiftningsolycka på Käppala skola. Lidingö Nyheters reporter på plats kunde konstatera att det var ett stort pådrag med polis, ambulans och brandkår. Runt tio-tolv fordon från Räddningstjänsten var där. 

En elev fördes akut till sjukhuset för vård, enligt uppgifter till SVT. Flera elever söker skolsystern för vård. Eleven som fördes till sjukhuset ska ha blivit så allvarligt sjuk att han inte kunde tala och hade svårt att andas och röra sig.

Hela skolområdet är avspärrat. Många oroliga föräldrar har sökt sig till Käppala skola för att får veta mer. Men informationen är knapphändig.

– Det är fem-sex elever som har insjuknat och även brandlarmet har gått av någon anledning. Varför vet vi inte nu. Räddningstjänsten har ryckt ut och skolan är utrymd, säger Ulf Pettersson som är pressansvarig i Lidingö stad.

Enligt uppgifter till vår reporter säger en förälder att det rör sig om matförgiftning och att det är elever i klass 5c och i årskurs 8 som drabbats. Även skolans rektor säger att det troligen rör sig om matförgiftning. Enligt vissa uppgifter misstänker man att chokladpuddingen som eleverna bjöds på i dag med anledning av Alla hjärtans dag, kan vara källan. Lidingös tf stadsdirektör Daniel Broman säger att det undersöks just nu av miljö- och hälsoenheten.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *