Match Lidingö SK vs Skogås HK 

Sport1 februari 2024 kl 03.30

Det var två taggade lag som klev in på planen. Lidingös kapten Ida Bernhardsson startar målskyttet med en rökare upp i krysset. 

Bakåt håller vi ihop försvaret bra, vilket resulterar i snabba spelvändningar, där många tyvärr slarvas bort.  Vi nöter på med bra satsningar, och får till ganska bra upprullningar på Skogås försvar vilket belönades med mål eller 7 m kast.

Nitton minuter in i första halvlek leder vi med 14-7. Dom första 20 minuterna tycker jag att det är bra energi både framåt och bakåt vilket gör att vi kan gå till halvtidsvilan med en ledning, 18-12. 

I andra försöker vi hålla upp tempot, det resulterar i en del tekniska fel. Trots det så har vi en sjumåls ledning vid ett flertal tillfällen. Skogås ändrar försvarsspelet, och kör även punktmarkering vid några tillfällen men utan större lycka.

Lidingös tjejer håller undan och vinner till slut med 30-25 det var ännu en klart godkänd insats av laget.  Vi fortsätter att ha bredd i målskyttet.

Målgörare i matchen Ida Bernhardsson 8, Helena Stenqvist 5, Malin Andersson-Lindberg 4, Wilma Abelson 3, Regina Suurwee 3, Maja Rahme 2, Ester Arkinger 2, Ella Abelson 2, och Anna Wettebrandt 1.

Matchens lirare blir Ella Abelson.
Matchens höna går till Matilda Adolfsson.

För övrigt så måste jag berömma domarparet 
Wilma Bergsmark & Ebba Zetterqvist, två unga tjejer som gör ett jättebra jobb.

På fredag kväll kl 19:45 spelar vi nästa match, borta mot serietrean Tyresö Strand. En match där viktiga poäng står på spel.

Text: Kaj Serneholt
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *