MAT-NYTTIGT 2020

Dagens vego på Pocket by Pontus i Lidingö stadshus blev Inger Grimlunds val.
Kåserier18 januari 2020 kl 07.252

Inger Grimlund har hittat appen Karma och Pocket by Pontus i stadshuset. En besök som gav mersmak.

I centrum på Lidingö står stadshuset med ett mer och mer intressant innehåll. Rejäla parkeringar välkomnar oss bilburna äldre och så stannar ju också bussarna nära. Stockholmsvägen 50 är adressen till entrén – Lejonvägen 15 till ”baksidan” med P-platser. I den blankpolerade byggnaden finns tretton verksamheter, där i bland Lidingös förvaltningar och Mötesplats Centrum, Kom Tek och mycket mer. Så närmar sig klockan 12 en vanlig vardag. Hungrig? – visst! Då finns räddningen nära – Pocket by Pontus!

Restaurangen breder ut sig i entréplanet. Det är inte svårt att hitta hit, om ni har luktsinnet i behåll. För visst luktar det mat! Kanske lite för mycket och påträngande men doften av en god lunch kan ju vara nog så upphetsande. Jag har berättat det förr men tar det en gång till: lunchutbudet består av tre rätter – en fisk, en kött och en vegetarisk. Alla rätterna kostar 110 kr/st. Punkt slut! Alltså: väldigt enkelt att välja alternativ.

Det var just den sistnämnda som fick mig att ta steget in till Pocket för att närmare studera vilka råvaror man använder sig av. När jag prickat in på beställningsskärmen mitt önskemål Vego – Kryddbakad blomkål med rostade morötter, fänkål och ärthumus var det bara att stoppa in kontokortet i betalapparaten och vips var allt fixat och klart. Till rätten hör också en skål med sallad – kan vara råriven morot – bröd av olika sorter och ett mjukrört, lätt saltat smör Allt på en bricka – men bära? Det finns vänliga människor som hjälper, om du, som jag, bara har en hand ledig, och käpp i den andra. Kaffe och kaka på maten hör till.

Köksmästare Gustav Magnusson.

Lunchen är slut och köksmästare Gustav Magnusson tar sig tid för en pratstund. Han är en erfaren kock med familj och två ungar där hemma i Bodal. Han uppskattar Pontusidén med lunch-Pocket då hans egen erfarenhet är att kvällsöppet skulle vara svårt driva, då Lidingöbor hellre åker ”till stan” och festar. Men i planeringskalendern står nu ”Kvinnor och Företag” som bokat lunch den 28 januari och för liknande möten är restaurangen perfekt!

När lunchtiden är till enda kommer några oväntade gäster. Men, nej då – de är så välkomna! De har nämligen bokat in sig på appen Karma och köper överbliven mat – till halva priset! De företag som finns med i Karmas förteckning är många – här har nu Pocket klivit in och säljer ut den mat som blivit över. Eller som Karma utrycker det i sitt meddelande; ”Med Karma gör du enkelt gott för miljön och din plånbok. Köp god mat till halva priset och betala direkt i appen. Hämta maten du räddat hos stället genom att visa upp din order på mobilen. Avnjut maten du precis räddat. Inte bara har du fått god mat utan du har också hjälpt till att rädda vår planet.”

Så försvann dagens alla rätter till glada Karma-kunder. Inget matsvinn för dagen. Tipset är att kolla appen runt kl. 14. Känner du dig osäker på hur du kan köpa mat på Karma – gå in på Profil/inställningar.

Nu har jag också den nya appen i min telefon – visst är det spännande med mat-nyttiga nyheter! Så ”Glad maträddning” önskar jag er alla företag som är med in i framtiden.

Kommentarer

  1. Har redan upptäckt Karma men visste inte att Pontus är med! Har handlat hos Gateau för drygt halva priset. Tack, Inger!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *