Måste jag spola mina avloppsledningar?

Stad & Politik7 januari 2021 kl 06.002

På Lidingö stads hemsida finns mycket bra information. Här är en fråga till Lidingö Stads kundcenter:

Har Lidingö stad samarbete eller avtal med ett företag som spolar avloppsledningar?

Det förekommer att ett företag ringer upp framför allt äldre personer och säljer spolning av avloppsledningar. Företaget säger ofta att det är viktigt att göra detta, att de finns i området och kan komma redan samma eller nästa dag. De ger också sken av att ha ett samarbete med staden.

Från stadens sida ringer vi aldrig upp fastighetsägare och erbjuder sådana tjänster. Vi har heller inget samarbete med det aktuella företaget. 

Spolning av avloppsledningar behövs normalt sett bara när det uppstår problem, som till exempel stopp i avloppet. Men vi kan inte bedöma om fastighetsägare behöver spola ledningarna eller inte, eftersom varje fastighets ledningar är unika. Det är fastighetsägarens beslut eftersom hen ansvarar för avloppsledningarna, från fastighetsgränsen och på sin egen tomt.

Med vänlig hälsning,
Lidingö stads kundcenter

Kommentarer

  1. jag har haft problem med avloppet i mång år. det har åtgärdats inifrån min fastighet. hur får jag kommunen att spola sin bit från tomtgräns till större ledning.
    .

  2. Jag förmodar att artikeln kommit till därför att oseriösa företag och bedragare under helgerna aktiverat sig med dylika erbjudanden till åldriga personer.

    En 88-åring som var en av de c:a fem som för ett år sedan blev utsatt för rumänska takskojare blev på Trettondagsafton uppringd av en person som ville kontrollera imkanalerna i köket. Besöket skulle vara gratis men sedan kom sms från utlandsbaserat Communikationsföretag med prisuppgift på 1.695 kronor inklusive moms-efter gjort rotavdrag !!!

    Polisanmälan gjordes men lades ner direkt. Tillvägagångssättet är välkänt och det finns 180 Varningar på båda telefonnumren. Den lagstadgade skyldigheten att anlita sotare för att rensa imkanaler togs bort 2004.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *