Massor att göra på sportlovet

Lidingö24 februari 2020 kl 06.37

Varför inte passa på och testa något du aldrig gjort tidigare? På sportlovet ordnas en massa olika aktiviteter på ön för grundskole- och gymnasieungdomar. Tänk på att en del aktiviteter kräver föranmälan.

Fritidsgårdarna arrangerar bland annat spa-kväll, skidresa till Romme, E-sport, Laserdome och hockeymatch. Det går också att spela retrospel i Ansgarskyrkan, lära sig göra reklamfilm, spela in i musikstudio och pizzabakning. GRLPWR åker till EscapeRoom, det ordnas dansworkshops och det blir filmvisning med tacos. Lovet avslutas med futsalturnering i Bodals bollhall.

För den som vill träna går det att prova många olika sporter, bland annat karate, luftgevärsskytte, golf och klättring. Våra ishallar och skridskorinkar är öppna och du kan få lära dig mer om skridsko- och konståkning. Det blir också möjligt att prova på hockey.

Gångsätra simhall har särskilda öppettider under lovet och på flera av öns gym är det gratis att träna. Den som vill förbereda sig inför sommaren kan ta förarintyg för båt.

Stadens vindskydd och grillplatser väntar på att få besök och det blir också arrangerad vandring med grillning.

Kom Tek har sportlovshäng med många olika aktiviteter, bland annat unboxing av Lego Educations nya låde WeDo Spike.

Du kan också bygga modellflygplan, gå en teckningskurs på medborgarskolan eller lära dig grunderna i teatersmink eller gå på teaterläger på Sagateatern.

Stadsbiblioteket har öppet alla dagar hela lovet och på Millesgården pågår en utställning om Gustaf Tenggren som älskade att teckna sagor och Disneyfigurer. På Millesgården blir det också ängla- och skulpturjakt och Millesquiz.

Lovprogrammet har tagits fram av Lidingö stad i samarbete med ideella föreningar och privata aktörer. Tänk på att en del av aktiviteterna kräver föranmälan och att en del kostar pengar.

Hela sportlovsprogrammet.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *