Mars 2019

Dryckesguiden1 mars 2019 kl 00.00

Välkommen till Dryckesguiden. Här presenteras varje månad ett rött och/eller ett vitt, eller rosévin och ibland tillsammans med ett portvin, en sherry, en öl eller någon annan dryck. Det sker normalt den sista dagen i månaden innan. Vi presenterar även viner från beställningssortimentet.
Dryckesguiden presenteras av Göran Borgenvik, vinkonsult på Lidingö. Om du vill komma i kontakt med skribenten för en vinprovning skriver du till goranborgenvik@gmail.com eller ringer 0733-31 53 38.

Art.nr 75922 Vinistella, 79 kronor och årgången är 2017.Italien och Sicilien, vinet är en nyhet på marknaden innehåller 100% Pinot Grigio som är samma druvsort som Pinot Gris som fransmännen kallar den populära druvsorten. Vinistella är ett mycket smakrikt vin med en rund aromatisk karaktär med fruktiga och fräscha toner av päron och honungsmelon. Vinet är ekologiskt och har en alkoholhalt på 12%. Vinistella är ett fynd för 79 kr.
Vinet avnjuts med fördel till en pasta vongole eller varför inte till räkor tillsammans med aioli. I skrivande stund finns 20 st flaskor i Lidingö Centrum.
 

Art.nr 70227 Barolo Fontanafredda, 219 kronoroch det är den värd, årgången är 2013. Italien och regionen Piemonte, återigen den anrika producenten Fontanafredda. Alkoholhalten är på 14% och har en sockerhalt på  1.8 g/l, 100% Nebbiolo druvan, ett Barolo vin innehåller alltid 100% Nebbilo, även kallad Nebbia (dimma). Detta är en klassisk Barolo där druvorna har plockats från flera olika odlingslägen i DOCG Barolo. Vinet har legat 2 år på stora slovenska fat, så kallade Botti sedan har vinet lagrats ett år på flaska innan den gått ut på marknaden. Karaktären är klassisk Nebbiolo med en doft av körsbär, hallon, kryddor, nypon och fat. Smaken är stram med toner av rosor och körsbär. Vinet passar utmärkt till rökta charkuterier, förrätt eller som drinktilltugg. Eller till en pasta med tryffel.  Vinet finns bland italienarna på Lidingö bolaget.
Menyförslag här

Art.nr 1975 Sigtuna Non Alco Pale Ale, 16:90 kostar denna alkoholfria öl. Alkoholhalten är på 0,5%. Producenten är Sigtuna Brygghus och ligger norr om Stockholm. Den här ölen är producentens första alkoholfria öl och fick den 1 september 2018 plats i Systembolagets fasta sortiment och drycken finns på Lidingö. Bryggeriet har jobbat hårt med att få fram denna Ale och få den så lik en American pale ale. Färgen är mörk, gul och har en citrusfrisk karaktär med inslag av rostat bröd och grapefrukt. Bra sällskapsdryck eller till en entrecôte med bearnaisesås!


Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *