Manifestation för Ukraina

Stad & Politik10 mars 2022 kl 04.215

Samtliga politiska partier, en rad lokala Lidingöorganisationer och 200 Lidingöbor kom till manifestationen för Ukraina på onsdagskvällen. Folkmassan samlades vid Stadshuset och gick i ett fackeltåg till den ukrainska ambassaden i Torsvik.

Samtliga politiska partier och Ukrainas ambassadör Andrij Plachotnjuk höll tal. Konfrencier var Fredrik Kronberg från Lidingö FN-förening och arrangörer var Vänsterpartiet och Kristdemokraterna.

Daniel källenfors (M).

Kommentarer

 1. Visa lite råg i ryggen och byt ut adressen till Ryska Handelsrepresentationen; från Ringvägen 1 till Zelenskyjvägen 1 eller Ukrainska Hjältarnas väg 1eller liknande.
  Detta har gjorts över hela Europa. Sverige bör följa efter – Putins krigsbrott måste uppmärksammas på alla sätt.

 2. Möjligen kan man dela in gatan i två – är ju många gator som byter namn längs vägen.
  De övriga på Ringvägen slipper då byta adress.
  På så sätt kan man även fundera på att ge 1:an adressen Krigsförbrytarnas gata eller Krigsprofitörernas gata (är ju ändå en ”handelsdelegation”).
  Men jag misstänker att stadens ledning inte har tid för så stora frågor. Nu gäller det för dem att liksom Moscow-Bob (Lavrov) kunna förklara demokratiövertramp så att man själv framstår som vita lamm …

 3. Exakt man kan dela in gatan i två. Övriga hus kan ligga kvar på Ringvägen.
  Ett alternativ är att döpa om själva platsen (korsningen), där också Ukrainas ambassad och Torsviks vårdcentral, ligger till en plats med ukrainsk anknytning.
  Ryska handelslegationen ligger ju så till att man torde kunna välja om huset verkligen ligger på Ringvägen – kan lika gärna ligga på Ukrainska självständighetsplatsen 1…eller liknande.
  Området mellan Ukrainska ambassaden och Café Gateau skulle nog tjäna på att utvecklas mot en plats/ett torg rent estetiskt/gatumiljömässigt.

 4. PS: det så kallade ”ryska huset”, som har en ytterst märklig historia, skulle få nytt kvartersnamn; ”Kv. Kleptomanen” eller ”Kv. Kleptokraten”…
  Noterade för övrigt att fd Skatteskrapan på Södermalm ligger i kvarteret Gamen, rätt passande det med.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *