Mångfaldsymposium den 8 september

Natur26 augusti 2022 kl 04.08

Den 8 september i den stora Dalénsalen i Lidingö Stadshus. Några av landets främsta experter inom Biologisk Mångfald är på plats.

  • Naturskyddsföreningen kommer att berätta om pollinerande insekters betydelse för vår miljö och livet på jorden.
  • Lidingö Stad berättar om sitt miljöarbete på Lidingö – Den Gröna Ön. Lidingö har en landyta på 30,5 km2 varav 43% utgör naturområden.
  • ”Hur kan golfklubbar bli en resurs för miljön och rädda den biologiska mångfalden?” Lidingö Golfklubb berättar om sitt miljöarbete som gav dem SGFs miljödiplom 2006 och nu lett till GEO-certifiering.
  • Lidingö Rotarys Miljögrupp, som också stödjer projektet, har gjort ett litet Upplevelse- och Informationscentrum med ” Hotell Kryp In” vid sidan om Lidingö Stadshus, där man kan lära sig hur man tillverkar olika insektshotell.
  • Två av Sveriges ledande forskare inom bihälsa kommer att berätta om aktuell forskning kring herbiciders och pesticiders inverkan på biologisk mångfald, pollinerande insekter och biodling.

Detta är ett stort slag för miljön, inte bara på Lidingö utan även för hela landet. Inträdet är gratis för att vi vill nå så många som möjligt.  Många som har höga ambitioner kanske tror att de gör rätt, fastän de i själva verket gör fel.

Bland publiken kommer att finnas många tunga nyckelpersoner från myndigheter, organisationer och föreningar såväl som många starkt miljöengagerade medborgare.

Det är fritt inträde. Anmäl dig senast den 30 augusti.

Intresserade som vill besöka Mångfaldsymposiet är välkomna med en intresseanmälan på www.bizzybee.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *