Många brister i snöröjningen

På lördagen hade snön på Riddarvägen börjat smälta bort.
Debatt20 februari 2021 kl 12.523

Just i detta nu är snöröjningen i full gång på Riddarvägen. Klockan är 00:30. Under lördagen kom det möjligtvis en centimeter, men inget som nödvändiggör ”full utryckning” en lördagnatt. Just nu får de nog mer asfaltsbeläggning än snö i skoporna. 
Jag undrar stillsamt om det möjligtvis kan vara så att Lidingös ”snösväng” gärna tar ”nattgig” för att debitera staden högre taxor. Jag tycker mig märka att aktiviteten också ofta är högre på helger än i veckor.  
Trottoaren på Riddarvägen har överhuvudtaget inte varit plogad och sandad under denna vinter. Vad menas? Hur ska mammor med barnvagnar eller personer med rollator ta sig fram? Mitt i körbanan eller?  
Renhållningen gällande snö vintertid på Lidingö är lika usel som vanligt. Vad gör de folkvalda i Stadshuset eller som det gamla smeknamnet lyder, ”sovsäcken”. Mycket koll verkar ju inte finnas och intresset att kolla om uppdragen utföres enligt avtal tycks uppenbart saknas. 
Tycker att ni borde kolla och skriva en artikel ang det ovanstående. Det kan ju tyvärr ev vara för sent eftersom det verkar som vintern verkar vara över för denna gång. Åtminstone för tillfället.

Olle Starrin

Kommentarer

 1. Helt enig. Häpen över aktiviteten natten mot fredag och lördag. Mängder med tunga lastbilar på kö och stora traktorer. Många vändor kördes helt utan aktivitet av traktorerna. Antagligen så samlar de GPS mil. Det är mycket störande att ha detta liv och såklart accepteras det om det behövs. Men vilket slöseri!. När det väl snöar så är maskinerna borta men när det töar syns de med dubbel styrka?
  Vad kostar inte detta spektaklet. Och att kalla det snörlivet jag inte. Snön höll ju på att smälta. Att då med tunga lastbilar i villaområden forsla bort det som hela vintern stått i vägen känns ju ytterst onödigt.

  För dyrt med saltsopning!?

  Snacka om att slösa skattemedel och ge sämre service till kommunens medborgare. Skandal!

 2. Vissa trottoarer har plogats lite bättre än tidigare år. Många gång/cykelvägar har plogats mycket sämre. Sandning har knappt skett.

  Sedan som någon kommenterar så har man tagit bort Saltsopningen, en otrolig tillbakagång i service! Mycket dåligt tycker även vi som inte cyklar på vintern. Jag ser snarare att det kan sopas ännu mer.

  Nu ligger det mängder med grus som förlänger halkperioden med flera månader. Jag hjälpte en farbror som hade ramlat i en backe baklänges för att han halkade av allt grus. Han sa att förra året gick han bättre där för då var det sopat på gatan, jag gissar han menar saltsopat.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *