Målvaktshjälte när Lidingö Vikings vann

Storartat målvaktsarbete i Vikings. Foto: Matthew Tipple från tidigare match.
Sport25 januari 2024 kl 03.12

Det blev seger mot Sollentuna igen. Tredje raka på hemma is! 3-2(2-0)(0-0)0-2)(1-0) skott: 25-38.

Lidingö gjorde en av sina bästa perioder denna säsong under de inledande 20 minuterna och 2-0 ledningen kunde t o m varit lite större 13-7 i skott mot ett av seriens bästa lag var imponerande.

1-0 (7:48) var ett premiärmål av J-18 lagets Nicolas Writel i A-laget med ass av Filip Alm och Adnan Mlivic!

Därefter inträffade en incident som förändrade matchbilden.

En Sollentunaspelare utförde en vårdslös tackling mot Loke Beckman. Tack och lov blev inte Loke skadad, utan kunde resa sig och då fullt förståeligt försvara sig mot den alltför aggressiva motståndaren. Ofta brukar domaren ge samma straff till båda vid dylika situationer, men nu fick Sollentunakillen 5 minuter mer. Eftersom båda fick matchstraff så var det ändå en indirekt vinst för Sollentuna som fick bort Lidingös bäste spelare. Hoppas och tror inte det var avsikten?

I det följande power play-spelet gjorde Lidingö 2-0!

Victor Fälth (11) gjorde sitt tredje mål power play med ett skott strax innanför offensiva blå. Ass till Jocke Lundh och Elis Swartling.

Lidingö var lite kort på manskap redan innan Loke blev utvisad och klart att det slet hård på materialet och i den andra perioden började krafterna tryta efter cirka 15 minuter. Ändå hölls spelet hyggligt uppe också i den andra perioden.

Den tredje blev däremot tuff. Sollentuna gick på hårt och fick ordentligt tryck mot Viggo Hällback i Lidingös mål, och när det blev 1-2 redan efter drygt två minuter av tredje blev det oro i leden. 2-2 47:30 kom också lite tidigt – och borde kanske inte godkänts. Spel med hög klubba?

Viggo hade gjort många fina räddningar under matchen, men under det tryck som följde var Viggo rena rama väggen! Visst, lite tur, men tänk så många gånger en målvakt har otur!

Med Viggos hjälp och 17 kämpande utespelare lyckades Lidingö hålla undan så att en förlängning tog vid. Ross Jaldung, Ludde Steenberg och Marco Sandelgård på isen för Lidingö.

Trion lyckades komma in i anfallszon en gång och Ross sköt ett skott som Marco Sandelsgård (3) höll sig framme på och petade in i mål efter 41 sekunder i sudden!

Många gjorde det bra och också sättet som laget coachades på var mycket viktigt för matchutgången.

En sådan här match vinner hela laget så alla kan ta åt sig av beröm!

En sak bara. Slå aldrig en diagonalpassning i egen zon när det står 2-2 och det är några minuter kvar. Lägg sarg ut!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *