

Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning
med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande Lidingö
Anders Paulsen (LP), kommunstyrelsens vice ordförande Lidingö
Anders Paulsen (LP), kommunstyrelsens vice ordförande Lidingö
KS ordf. (M) och vice ordf. (LP) säger att Sveriges lag gäller på Lidingö. En självklarhet. Men se då även till att staden beivrar villa- och radhusägande Lidingöbors olagliga annekteringar av mark och stränder. Här behövs utökade insatser från stadens sida. Intensifiera ert arbete. Alltför många fall av annektering av stadens mark och stränder förekommer samt fordon som parkeras i naturen. De av Lidingös invånare som ”inte trivs med den svenska kulturen” d.v.s. som totalt struntar i allemansrätten och respekt för stadens egendom behöver få se tuffare konsekvenser. Jag tvivlar på att ni kommer hitta särskilt många flyktingar bland de Lidingöbor som annekterar mark, de bor sällan i villor. Se till att Sveriges lagar och normer gäller även infödda som tar lagen i egna händer. Redovisa gärna även ert arbete mot annekteringar i en debattartikel! Er inställning till mänsklig mångfald är redan väl känd och kräver inga fler debattartiklar.
För att klargöra: det finns ingen lag i Sverige som säger att kommuner ska arbeta med frågan om återvandring. Det är alltså inte så att Lidingö stad, eller någon annan kommun för den delen, har en skyldighet att aktivt informera om eller främja återvandring i nuläget!
Vad gäller historiska exempel, som Återvandringskontoret efter Balkankriget, är det viktigt att komma ihåg att detta var en statlig insats, inte en kommunal. Det är en viss skillnad där, men jag förstår att det kan vara lätt att blanda ihop rollerna?
Slutligen, om det är något som verkligen är ”väl beprövat”, så är det att kommuner arbetar med frågor som faktiskt ligger inom deras ansvarsområde. Det är kanske inte lika spännande som att diskutera hypotetiska lagar, men det är trots allt det vi är här för att göra.
Joakim Jarnryd (C)