Lyxvåfflor sent in på kvällen

Hamam Hamou, Foto: Privat
Näringsliv19 juli 2023 kl 04.039

Uppe vid Pyrolavägen har ett våffelställe öppnat upp portarna. Våfflorna görs från grunden och kommer i alla storlekar och med diverse tillägg. Förutom våfflorna, vad är så unikt med "Maestro Waffles"? Det är nämligen en 70-årig familjeverksamhet, som dessutom har öppet till 22:00. Det gör den till den enda butik i fika-stil som har öppet så länge på ön.

Hamam Hamou, som äger Maestro Waffles, kom till Sverige 2015 med sin familj efter konflikterna i Syrien. De kom först till Skellefteå där Hamam direkt började studera svenska och arbeta som programmerare på företaget Qopla eftersom han hade studerat hemma i Syrien. Av en slump blev familjen förflyttad till Upplands Väsby i Stockholm och Hamam valde att återuppta hans fars familjeföretag, Maestro Waffles, som han jobbat i sedan barnsben. Verksamheten är över 70 år gammal. Några år senare hade Hamam läst om Lidingö på flera sociala medier och tog beslutet att han ville öppna restaurangen här.

– När jag fick godkänt för lokalen i Skärsätra tänkte jag inte ens. Jag sa ja direkt, säger han.

Ville ge tillbaka

Hamam nämner senare att återupptagandet av företaget var en vänlig gest för invånarna i Sverige, som tack för att de fick komma hit. Flera inlägg har lagts upp på Lidingö anslagstavla, där kunderna hyllar både mat och service. Just nu har Maestro Waffles öppet mellan 16:00-22:00 eftersom Hamam jobbar på förmiddagen åt företaget Foodora, för att sedan åka direkt till Lidingö och jobba ännu mer.

Alla våfflor är handgjorda från grunden av Hamam själv och han strävar efter att ha de bästa kvalitetsprodukterna. Men förutom jobbet på Foodora, varför har de öppet så sent? Hamam nämner att i Syrien kom de flesta kunderna på kvällen och att öppettiderna delvis beror på den upplevelsen. Han vill även att lidingöborna ska ha en plats att dricka kaffe och äta lyxvåfflor på, även sent in på kvällen.

Inom en snar framtid hoppas Hamam kunna arbeta med Maestro Waffles på heltid. Utöver detta studerar han och hans fru Rouaa till undersköterskor. Planeringarna pågår för fullt.

Kommentarer

  1. Bästa stället! 🤩 Sååå gott och trevligt! Hamam har även crêpes och fruktsallader 😋

  2. Väl värt ett besök, men var beredd på väldigt stora glassar. Kanske bästa glassbaren jag besökt!

  3. Jättegott, mycket bra service och väl bemötande. Jag varit hos Maestro Waffel’s flera gånger och jag varit alltid super nöjd. Jag rekommenderar stället starkt.

  4. Tack Hamam, jag åt Bananasplit med 3 valfria glasskulor. Smakade verkligen gott med chokladsås, jordgubbar och blåbär.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *