Lyft för företagsklimatet på Lidingö

Lidingö24 september 2019 kl 13.50

Lidingö stad klättrar elva platser och återfinns i år på plats 55. Det visar Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner.

– Lidingö stad har under det senaste året förbättrat dialogen med de lokala företagen genom satsning på företagsbesök vilket också syns i vår undersökning, säger Jessica Drugge, projektledare på Svenskt Näringsliv.
– Numera erbjuder kommunen ”en väg in-möten” för att effektivisera ärendeprocessen för företagen. Framåt önskar  Lidingöföretagen att kommunen fortsätter arbeta med sin kommunikation och blir bättre på att förtydliga kommunens avgifter.

Bäst i länet, och i hela landet, är Solna som toppar rankingen för tolfte året i rad. Solna skuggas av Sollentuna på femte plats. Lägst placering i länet har Södertälje på plats 208. 

Det är mycket glädjande att vi vänder uppåt igen och stiger i rankingen från 66 till 55, säger Katarina Palmstierna, ordförande i Lidingö Näringsliv. Bakom detta ligger ett hårt och strukturerat förbättringsarbete som pågått i två år i samarbete mellan Lidingö Näringsliv och Lidingö stad.

Lidingö Näringsliv arbetar efter en gemensam och prioriterad förbättringslista där man bockar av punkt efter punkt på regelbundna möten mellan styrelsen i  Lidingö Näringsliv, Näringslivschefen och den politiska majoriteten.

– Vi kan alla känna oss stolta idag, säger Katarina Palmstierna. Men jobbet är inte klart, vi ska upp till plats 10 av landets 290 kommuner och efter en nyligen genomförd behovsanalys för näringslivet ”Lidingö är Företagsamt” kommer nu fler förbättringsaktiviteter för att utveckla näringslivet på Lidingö under 2020.

Totalt svarade över 30 0000 företag på årets enkät som genomfördes mellan januari och april 2019 av Demoskop på Svenskt Näringslivs uppdrag. Svarsfrekvensen från företagen var 49 procent. Rankingplaceringarna grundas till två tredjedelar på företagens betyg på hemkommunens företagsklimat och till en tredjedel på statistiska faktorer. Hela listan och mycket annat material om lokalt företagsklimat finns på www.foretagsklimat.se.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *