Luciatåg på Lidingötåg

Från vänster: Stina Nyman, Camilla Rensgård, Tobias Pålsson och Mattias Martinsson Filén underhöll passagerarna på Lidingötåget på Luciamorgonen.
Lidingö13 december 2019 kl 08.563

Under fredagsmorgonen kunde passagerarna på Lidingötåget glädjas åt ett eget Luciatåg som sjöng vacker stämsång. Konduktören kontrollerade biljetterna och serverade pepparkakor om vart annat.

Lyssna på musiken. Videon kan ta en stund att ladda upp.

Den andre konduktören, Donny Lindberg, serverade kaffe ur en stor termos han bar på ryggen.

– Det här är fjärde året i rad som vi har en Luciakör på Lidingötåget, berättar han. Det har blivit väldigt populärt. Kören åker fram och tillbaka mellan AGA och Ropsten åtta gånger. Morgonen avslutas med att kören står på Ropsten och sjunger i 45 minuter.

Stockholms Spårvägar, som driver Lidingöbanan, kör också spårvagnarna på Linje 7 som går från Sergels torg, via Strandvägen till Djurgården. Där serveras det glögg denna dag.

Kommentarer

  1. Jag har alltid missat detta. Skulle vara kul om man kunde på något sätt få veta tider till nästa år. Detta är ju himla roligt!

    1. Det här året var avgångstiderna från Aga station 06.50, 07,20, 07.50 och 08.20.

      Så nästa år är det de tiderna du ska sikta på, fast minuttalen kan komma att vara annorlunda.

  2. Underbart! Luciafirande på Lidingötåget fanns faktiskt redan på 1990-talet, men då bara med pepparkakor och den gamla bruna vagn 17, som gjorde extraturer. Trevligt initiativ att nu även ha skönsång och Lucia ombord!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *