LSK tog skrällseger i ATG Svenska Cupen!

Matchens lirare, Oskar Nilsson
Sport10 februari 2022 kl 08.26

ATG Svenska Cupen är en nyinstiftad och rikstäckande tävling där lag från olika divisioner kan få möta varandra. LSK har inlett med seger mot Djurgården och mötte i nästa omgång Kungsängens SK som är ett mittenlag i division 1 d v s en serie högre än LSK. I cupen tillämpas ett handicap system vilket innebär att LSK som är från en lägre serie fick börja med tre s k shoot-out. Detta har i olika sammanhang ersatt straffläggning och innebär att målvakten gör utkast till en löpande spelare som efter mottagning får ta tre steg och avsluta mot motståndarmålet. De tre LSK-spelare som fick förtroendet tog väl vara på möjligheten och när matchen blåstes igång ledde LSK med 3-0.

Bild från LSK:s tidigare match mot Bolton.

LSK inledde starkt och tio minuter in i första halvlek gjorde man ett ryck och gick på fem minuter från 8-5 till ledning med 12-7. Med stark vilja och kämpaglöd kunde man behålla initiativet och vid halvtidsvila kvarstod tremålsdifferensen från matchens inledning då resultattavlan visade 17-14 till hemmalaget.

Andra halvlek inleddes som den första med LSK i förarsätet. Frågan från hemmapubliken var väl egentligen bara när division 1 laget Kungsängen skulle på riktigt ta sig in i matchen. Efter 10 minuter kom så svaret då Kungsängen för första gången i matchen var ikapp då man kvitterade till 20-20. Den återstående delen av matchen blev en riktig kraftmätning och härlig kamp. Oskar Nilsson stryktålig som få krigade och slet, Tobias Sanchez fick brottas med både två och tre spelare på linjen, David Wallén fick styra spelet i anfallet och målvakten Willy Wiggström briljerade med flera högklassiga och viktiga räddningar samtidigt som han med frenesi samtidigt eldade på sina lagkamrater. Det var inget skönspel utan mycket ta och ge från båda lagen. En hel del tekniska fel på slutet men också härliga kampsituationer där de fyra dramatiska sista minuterna blev mållösa. När domarparet Felicia Harlin och Jennifer Sandström, som var konsekventa och såg till att det var bra stämning i en tuff och het match, blåste av för full speltid stod det 25-25.

– Vi har haft ett fantastiskt försvarsspel. Det är härligt att se med vilken intensitet vi ställer upp för varandra säger tränaren Björn Suurwee.

Eftersom det är cup så får matcherna inte sluta oavgjort. Även här gällde shoot-out och båda lagen skulle göra fem var. Ett stort ansvar på de fem spelare som utsågs i respektive lag samt på målvakten som måste göra bra utkast. Målvakten Willy Wiggström är vad beträffar utkast säkerheten själv och LSK:s alla fem spelare satte säkert sina bollar. Kungsängen missade en av sina shoot-out då utkastet studsade i golvet innan mottagning, vilket inte är tillåtet.

Stor segerglädje utbröt på planen och publiken på läktaren kunde gå hem, glada och nöjda, med en spännande och härlig handbollsupplevelse i bagaget.  

Tränaren Björn Suurwee har alltid ett citat eller visdomsord till sina spelare i omklädningsrummet innan match. Vid dagens match var det ”Alea iacta est” – Julius Ceasar , ”Tärningen är kastad”. När beslutet är taget då kör vi.

Målgörare i LSK: Oskar Nilsson 8, Ted Wettebrandt 5, David Rimbe 4. Sebastian Lund 3, David Wallén 3, Martin Alm 2, Jonathan Jacobsson 2, Carl Sundelin 1, Tobias Sanchez 1, Andreas Zanteré 1

Matchens lirare i LSK: Oskar Nilsson

För den som vill uppleva dramatiken i efterhand kan matchen för 59 kr ses på ATG Svenska Cupen kanalen 

Foto (från LSK:s tidigare match mot Bolton): Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *