LSK lyckades inte kvala till div 1

Sport6 april 2019 kl 04.31

På onsdagen reste LSK:s herrlag till Enköping för det tredje och avgörande kvalspelet. Bäst av tre gällde för om LSK som kom trea i div 2 norra eller Enköpings HF som kom på andra plats i div 2 östra skulle få chansen att gå upp i division 1.

261 förväntansfulla supportrar fyllde Gångsätrahallen till den första matchen den 26 mars. Hallen var proppfull och hemmapubliken skapade en fantastisk stämning. De blev inte besvikna. Trots det starka motståndet fortsatte LSK sin utmärkta hemmaform och styrde spelet. De ledde med fem mål när det återstod tio minuter av matchen och slutresultatet blev 28-26 (halvtid 13-12). Patrik Pettersson var bäste målgörare med fem mål.

På lördag den 30 mars åkte LSK-fansen till Enköping, som alla var klädda i blått som är LSKs bortaspelsfärg. Den andra matchen startade bra, med två mål från Rasmus Broman och ett från Viktor Hellerud som skapade en 0-3 ledning efter fyra minuter. Men Enköping kämpade på och lyckades få en utjämning till 6-6 efter 14 minuter och ledde med 16-10 i halvtid. Efter det kunde inte motståndarnas spel ifrågasättas vilket gjorde att det slutade 29-18 i Enköpings favör. Patrik Pettersson var bästa målgörare för LSK igen, med ytterligare fem mål.

Så tillbaka till Enköping på onsdagskväll för den avgörande matchen. LSK var redo för revansch och planerade ett mycket mer defensivt spel, men få skulle ha tippat mot Enköping efter deras tidigare seger. Matchen gick enligt plan, LSK var mycket starkare i försvar och den här gången ledde de vid halvtid 12-13. Andra halvlek inleddes ännu bättre av LSK, med tre mål på raken. Det blev mycket spännande sista 15 minuter, med båda lagen som attackerade hårt och gav allt, och båda målvakterna som gjorde viktiga räddningar. I slutet var det Enköping som avgjorde. De vann med tre mål och ett slutresultat på 27-24.

När säsongen 18/19 nu avslutats kan båda LSK seniorlagren vara mycket stolta över sina resultat. Herrarna slutade trea och damerna fyra, båda i div 2 och jag är säker på att vi kan förvänta oss många fler spännande handbollsmatcher i Gångsätrahallen nästa säsong.

Här en länk till 147 bilder från kvalet av Matthew Tipple:
https://www.flickr.com/photos/124644435@N07/albums/72157707651365005

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *