LSK kämpade sig till 2 poäng

Oskar Nilsson blev matchens lirare. Bild från tidigare match. Foto: Matthew Tipple
Sport30 oktober 2022 kl 05.19

Efter den knappa bortaförlusten mot Tyrold var det i söndags dags för hemmamatch i Gångsätra mot Sannadals SK. LSK tog sakta men säkert greppet om matchen och gick så småningom ifrån och när Jonathan Jakobsson i absolut sista sekunden i första halvlek satte 16-11 var känslan att detta skulle kunna gå hela vägen.

I förra matchen mot Tyrold tappade LSK initiativet efter 40 minuter och nu återupprepades samma scenario. Sannadal kämpade sig ikapp och med 20 minuter kvar var ställningen 19-19. Lagen bytte plats i förarsätet och Sannadal kunde gå upp till en tvåmåls ledning. LSK plockade då fram det som var lagets adelsmärke förra säsongen- den starka lagmoralen. Symbolen för det var när David Rimbe vid en Sannadalskontring sprang tillbaka och uppoffrande slängde sig och plockade bollen i luften. Med fem minuter kvar och vid ett snabbt uppspel knorrade Oskar Nilsson elegant från vänsterkanten in 27-26 till LSK. Direkt efter det smög samme Oskar upp vid Sannadals avkast och slängde sig och snodde bollen. LSK tog sedan ut målvakten och satsade på 7-6 spel. Ett lyckat taktiskt drag visade det sig då David Rimbe dundrade in ett niometersavslut i krysset och gav LSK ledningen med 28-26.

Den sista minuten blev sedan lite onödigt dramatisk när LSK med tvåmålsövertag och 30 sekunder kvar skulle kontra och förlorade bollen. Hemmapubliken hade nog hellre sett att man lugnt hållit i bollen och låtit tiden rinna ut. Nu gick det ändå vägen så man kan kanske ha överseende med överambitionen i detta läge- att alltid kontra.

Uppemot tio tekniska fel i andra halvlek och flera missade frilägen gör att laget med små medel kan få bättre utdelning och enklare vinna matcher som denna. Det var också kul att se förändringen och det över lag uppoffrande spelet sista tio minuterna. Åtta målgörare är också ett styrkebesked och visar på en bra bredd. Kämpa är som bekant ett av LSK Handbolls ledord och det gav man verkligen uttryck för i matchens slutskede.

Målgörare i LSK: Oskar Nilsson 6, Carl Sundelin 5, Jonathan Jakobsson 4, Johan Juliusson 4, David Rimbe 4,Ted Wettebrandt 4, Wictor Brage 2, Atle Gullander 1

Matchens lirare i LSK blev Oskar Nilsson.

Matcherna kan ses på LSK TV såväl live som i efterhand    https://solidsport.com/lsk-handboll

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *