LSK Handboll satsar stort på Miniverksamheten

Sport9 oktober 2021 kl 04.54

Lidingö SK gör under hösten storsatsning på minihandboll. I klubbens verksamhetsplan finns inriktningen LSK 2.0 som en grundsten för arbetet med att utveckla minihandbollen.

– Vi tycker att det är viktigt att barn provar på många olika idrotter och vi vill därför att de som ännu inte provat handboll ska ges och ta den möjligheten, säger Johan Högberg ansvarig för minihandbollen i LSK. Vi genomför nu en bred rekryteringskampanj och riktar oss framförallt till de yngre åldrarna men vi vänder oss samtidigt till även äldre barn och ungdomar som kanske slutat med andra idrotter eller som vill börja med en idrott.

Varför gör ni denna satsning just nu?

– Tendensen att våra barn rör sig allt mindre är oroande och vi känner att vi har en bra verksamhet som kan bidra till att hindra en sådan utveckling. Handboll är på många sätt en perfekt idrott att utöva då den innehåller i stort sett alla viktiga beståndsdelar såsom att hoppa, kasta och springa. Vi inviger i dagarna också vår nybyggda träningshall, LSK-hallen, som ger oss fantastiska möjligheter att kunna erbjuda barn och ungdomar goda träningsmöjligheter, säger Johan Högberg.

Hur ser det ut i LSK just nu?

– Våra båda seniorlag har i år avancerat i seriesystemet så att damlaget spelar i Division 1 och herrarna i Division 2. Båda lagen har ambitiösa trupper med bra utvecklingspotential och vi går en spännande säsong till mötes. Vi har också ett bra tryck i ungdomsverksamheten med många duktiga och välutbildade ledare som gör att vi har en väldigt positiv framtidstro.  Vår värdegrund som i korthet går ut på att Lära Skratta Kämpa röner också stor uppskattning bland såväl spelare som ledare och föräldrar, avslutar Johan.

Mer information finns att ta del av på www.lskhandboll.nu

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *