LSK föll efter sekunddrama

Sport6 mars 2022 kl 04.37

LSK höll på att ställa till med en sensation då man i Gångsätrahallen var så när att ta en rejäl skalp i ATG Svenska Cupen. Efter en heroisk insats föll man på mållinjen då AIK med två sekunder kvar avgjorde matchen och LSK stod som förlorare med 33-34.

Som brukligt är i ATG Svenska Cupen fick LSK som lägre rankade lag inleda med tre shoot-out vilka man säkert satte i mål och därmed fick inleda matchen med en ledning med 3-0. LSK var på sitt bästa spelhumör och efter fem minuter stod det hela 8-1 till LSK. Efter den drömstarten knaprade Gnaget sakta men säkert in på LSK:s ledning och i halvtid stod det 22-19 till hemmalaget.

Efter 5 minuter i andra halvlek var AIK för första gången i matchen ikapp då det stod 24-24. Det kändes som om matchen stod och vägde när AIK gjorde ett ryck och med 10 minuter kvar ledde man med 31-28. LSK har dock två ess i rockärmen som man kan spela ut när det verkligen gäller-nämligen en oerhörd lagmoral och en fantastisk hemmapublik. Det parat med att målvakten Willy Wiggström stängde igen målet och med fyra minuter kvar ett taktiskt drag från bänken där man satte punktmarkering på en av AIK:s 9-m spelare, gjorde att LSK plötsligt var i ledningen med 33-31. Två minuter från en praktsensation! En olycklig utvisning och påföljande straff samt ett missförstånd i anfallet med en bortkastad boll som följd, gjorde att AIK med 30 sekunder kvar och ställningen 33-33  kunde gå till anfall. Ett anfall där man med två sekunder kvar fick in bollen till linjespelaren som satte bollen och avgjorde matchen till AIK:s fördel. En match som likaväl kunde slutat med hemmaseger. LSK är därmed denna gång utslagna ur ATG Svenska Cupen.

Flera av de topplag LSK mött har vänsterhänta spelare på höger 9 och/eller höger kant. Det skapar en  bredd i spelet och därmed många gånger fina avslutningslägen. LSK som saknar vänsterhänta alternativ har spelare som Andreas Zanteré och Martin Alm som ibland får slå knut på sig själva för att få bra vinkel från högerkanten. Utifrån förutsättningarna gör de det verkligen med den äran.

Målgörare i LSK: David Rimbe 8, Oskar Nilsson 7, Sebastian Lund 5, Martin Alm 3, Carl Sundelin 3, David Wallén 3, Andreas Zanteré 2, Jonathan Jakobsson 1, Ted Wettebrandt 1

Matchens lirare i LSK: David Rimbe

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *