LSK damer klara för vidare avancemang

Sport31 mars 2022 kl 03.59

LSKs damer mötte Tyresö i Svenska cupen den 17 mars (ursäkta för sent inkommet reportage).

I Svenska cupen får laget som spelar i en lägre division tre stycken shootout straffar. Tyresötjejerna var mycket säkra på detta och vid avkast så hade hemmalaget ledningen med 3-0.

LSK visade upp ett lugn trots underläget och började metodiskt äta ikapp underläget, och redan efter 4 minuter stod det 4-4. LSK fortsatte med ett stabilt försvarsspel och kunde kontra in mål gång på gång. Efter 20 minuter leder bortalaget med stabila 8-14. Nu kommer en liten dipp från Lidingötjejerna och Tyresö kunde med ett mycket vasst skytte göra 5 snygga mål medan LSK endast fick hål på Tyresös målvakt vid tre tillfällen.

I halvlek pratade vi om att inte släppa in de unga tjejerna från Tyresö i matchen och LSK startade mycket starkt i andra halvlek och efter 10 minuter så leder LSK med 15-23. Nu känns matchen klar och spelet blir öppet och böljande. LSK kan gå runt på hela truppen och inte köra slut på spelare då ny match väntar redan på söndag.

En stabil insats av Lidingös damlag, som visar att man lyft sig en nivå från fjolåret. Många spelare gör en bra match, men vill gärna nämna Helena Stenqvist som styr spelet på ett utmärkt sätt, och hittar medspelare med fina passningar hela tiden.
I och med segern så är LSK damer klara för ett gruppspel som kommer avgöras i slutet av april och början av maj där laget får möta 2 andra kvallag om en plats i huvudturneringen.

Text: Nina Anbratt
Foto: Matthew Tipple (bild från tidigare match).

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *