LSK befäste sin serieledning

Sport17 december 2022 kl 03.04

När slutsignalen ljöd i matchen Vassunda IF- LSK stod det 32-36 på resultattavlan (halvtid 17-18).

Vassunda IF parkerar för närvarande på nedre halvan av tabellen och LSK kom till match i Knivsta som favoriter. Inledningen av matchen gick LSK:s väg och när Andreas Roger efter 10.30 satte 7-3 verkade förhandsprofetian på väg att slå in. Vassunda visade dock bra moral och kröp så sakta närmare. Efter 20 minuter vädrade man ordentlig morgonluft då man kvitterade till 12-12. Vassunda höll sedan jämna steg med LSK fram till halvtidsvilan då det var ett mål upp till LSK, 18-17. Från 34:e minuten till 44:e i andra halvlek gjorde LSK sedan ett ryck till 28-21 vilket visade sig bli avgörande. Än en gång firade det snabba omställningsspelet triumfer och kan man bibehålla effektiva kontringar och se till att långsiktigt ha en bra fysisk grund att stå på så kan det leda långt.

Rickard Trollsås fick i Willy Wiggströms frånvaro vakta målet hela matchen och gjorde flera fina räddningar. Vassunda valde att punktmarkera Ted Wettebrandt från den första spelminuten och i princip hela matchen. Det öppnade upp inte minst för Pontus Månsson som spelade Höger 9 en stor del av matchen men också Mitt 9. Pontus har snabbt blivit en viktig kugge i LSK:s anfallsspel och ytterligare sex mål på kontot är ett bra bevis på det. Det är säkert också en trygghet att ha rutinerade Wictor Brage vid sin sida på 9 m. Carl Sundelin var framgångsrik på linjen med 6 mål. Än en gång en bra bredd på målskyttet med 10 målgörare.

LSK är fortfarande i serieledning och nu närmast innan juluppehållet väntar Sollentuna HK hemma i Gångsätra kl 14.00 söndag 18 december.

Målgörare i LSK: Oskar Nilsson 8, Pontus Månsson 6, Carl Sundelin 6, Ted Wettebrandt 4, Johan Juliusson 3, Martin Alm 2, Wictor Brage 2, Matteus Karlqvist 2, Andreas Roger 2, Martin Andrésen 1.

Text: Christer Thelin
Foto: Matthew Tipple (bild från tidigare match)

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *